Kaldırımlar otopark olmasın

Kaldırımlar otopark olmasın

Kaldırımlar bir kez daha sürücülerin işgaline uğradı. Araçlar, sokak aralarında bulunan kaldırımlara gelişigüzel bırakılıyor. Özellikle havanın kararmasıyla kaldırım işgallerinin artığı sokaklar, trafik ekiplerinin müdahalesiyle eski haline dönüyor.

14 Ocak 2017 - 09:54

Kahramanmaraş’ta araç sürücülerinin otopark ücreti ödememek için dar olan ara sokaklara gelişigüzel araçlarını park etmesi tepki görüyor. Vatandaş, “Gündüz saatlerinde pek olmasa da, özellikle hava karardıktan sonra söz konusu arka sokaklardan kaldırıma park edilen araçları görmek mümkün” diyor.

Sürücülerin yaya kaldırımlarının yanı sıra, engelli geçiş yerlerine de araçlarını park ettiğini söyleyen vatandaş, sürücülerin yaya haklarına saygı göstermesini istedi.

 

CEZALI DURUMA DÜŞMEMEK İÇİN KURALLARA UYALIM

Hatalı parklar konusunda sürücülere gerekli uyarıların yapıldığını söyleyen ilgili birimler, tüm uyarılara rağmen hatalı park yapanlarla ilgili işlemler yapıldığını söylüyor. Özellikle dar sokaklara yapılan hatalı parkların acil yardım bekleyenlere bariyer oluşturduğunu belirten birimler ambulans, İtfaiye ve benzeri acil yardım araçlarının olası vakalar karşısında bu sokaklardan geçebilmeleri mümkün olmadığını, sürücülerin daha dikkatli olmalarını ifade ediyor. Sürücülerin cezalı duruma düşmemek için kurallara uyması gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x