“Kalemi elinden bir an olsun bırakmadı”
Reklam

“Kalemi elinden bir an olsun bırakmadı”

Kitap ve Kültür Fuarı’nda söyleşiler başladı, şiirin ‘Beyaz Kartalı’ anıldı. 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nda söyleşiler başladı. Etkinlik takviminin ilk gününde vefatının yıldönümünde Bahaettin Karakoç anıldı. “Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç” söyleşisinde konuşan Oğuz Karakoç, “Babam son anına kadar yazdı, kalemi hiçbir zaman elinden bırakmadı” dedi.

18 Ekim 2019 - 18:31

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nda söyleşiler de başladı. Etkinlik takviminin ilk gününde geçtiğimiz yıl vefat eden Bahaettin Karakoç anıldı. KAFUM Söyleşi Salonu’nda gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Eğitimci Yazar Ramazan Avcı yaparken, konuşmacı olarak Bahaeddin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç katıldı. Çok sayıda vatandaşın da yer aldığı etkinlikle Oğuz Karakoç, Türk şiirinin Beyaz Kartalı’nı anlattı.

Türk Şiirine Damga Vurdu

Eğitimci Yazar Avcı, Bahaettin Karakoç’un Türk şiirinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bahaettin Karakoç, Türk şiirine damga vuran bir isimdir. Eserleriyle adeta günümüz Türk şiirinin yol göstericisi olmuştur. Anadolu geleneğini modern bir anlayışla yorumlamış, öz ve söyleyişte farklılığını ortaya koymuştur” diye konuştu.

Kalemi Elinden Bırakmadı

Oğuz Karakoç ise, “Babam son anına kadar yazdı, kalemi hiçbir zaman elinden bırakmadı. Son anına kadar Allah için yazdı. Gerek meydana getirdiği eserleri ile gerekse edebiyat dünyasına kazandırdığı insanlar ile Türk Şiirinin Beyaz Kartalı unvanını babamın fazlası ile hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen söyleşinin ardından Oğuz Karakoç katılımcıların Bahaettin Karakoç ile ilgili sorularını da yanıtladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x