Kalkınma Ajansları Mardin’de Buluştu

Kalkınma Ajansları Mardin’de Buluştu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ev sahipliğinde, 02-05 Ağustos tarihleri arasında, Mardin’de düzenlenen Kalkınma Ajansları Tanıtım Birimleri Toplantısı’nda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kurumsal Organizasyon Planlamaları tanıtıldı

10 Ağustos 2017 - 04:47

Kalkınma ajanslarına yönelik gerçekleştirilen toplantı, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Strateji ve Politika Geliştirme Dairesi Başkan Vekili Nuri Barış Tartıcı ve Bakanlığın DOĞAKA Sorumlu Uzmanı Mustafa Sarışen ile Türkiye’deki 18 Kalkınma Ajansının Tanıtım Birimleri Yetkililerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Kalkınma Ajansları ev sahipliğinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen tanıtım, bilgilendirme, tecrübe paylaşımı ve diyalog geliştirme toplantılarından biri olan program, DİKA’nın yeni hizmet binası konferansı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda; Dream Design Factory (Rüya Tasarım Fabrikası) adlı firmanın kurucusu Arhan Kayar tarafından katılımcılara “İnovatif Tanıtım Pazarlama ve Sosyal Medya Eğitimi” verildi.

Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Dicle Kalkınma Ajansı olarak Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek bizlere misafir olan kalkınma ajansları tanıtım personellerini Mardin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umarım sizlerde burada geçireceğiniz eğitim ve toplantı günleri süresince verimli bir eğitim ve tecrübe paylaşımı yaparak, memnun kalmış bir şekilde kendi ajanslarınıza dönersiniz. Burada özellikle bir hususu belirtmek istiyorum. Sizler güzel ülkemizin batısından, kuzeyinden, güneyinden kısacası çok farklı coğrafyalarından kalkıp buraya geldiniz. Belki çoğunuz Güneydoğuya ilk defa geliyorsunuz. Bu yüzden buraları sadece medyadan duyduğunuz olumsuz haberler ile tanıyorsunuz. İnşallah buradaki buluşmamız kafanızda oluşabilecek önyargıları değiştirmesi açısından başka güzelliklere de vesile olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu toplantının ilk günü ikinci oturumunda, eğitimin yanı sıra DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Sayın Figen Gökşen Tok tarafından, “Kalkınma Ajansları Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimleri: DOĞAKA Kurumsal Organizasyonları Örneği” konulu sunum gerçekleştirildi. Tok, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde gerçekleştirilen kurumlararası tanıtım ve işbirliği faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ajanslar arası tecrübelerin paylaşıldığı söz konusu toplantı süresince, kalkınma ajansları arasında geliştirilecek iş birlikleri sonucunda, ortak projelerin hayata geçirilebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x