KAMTİAD’ın Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi
Reklam

KAMTİAD’ın Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Ticaret ve İş İnsanları Derneği (KAMTİAD), Kervan Han’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile adını Kahramanmaraş’a duyurdu.

17 Mayıs 2022 - 17:37

Kahramanmaraş’ta vergi mükellefi olan ticaret ve iş insanlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını temin etmek amacı ile kurulan KAMTİAD, gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile adını Kahramanmaraş kamuoyuna duyurdu.

Tanıtım lansmanında konuşan KAMTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Esat Işık, “Bugün Kahramanmaraş Ticaret ve İş İnsanları Derneği’nin (KAMTİAD) tanıtımını yapmak için toplandık. Kahramanmaraş’ı nasıl kalkındırırız, şehrimize hangi yönden katkımız olur düşüncesi ile 7 girişimci bir araya gelerek Kahramanmaraş Valiliği Sivil Toplum Müdürlüğü’ne kuruluş belgelerimizi verdik. İnşallah sizlerin de desteği ile KAMTİAD üzerinden eğitim, proje, e-ticaret üzerine dönüşüm, iller arası geziler ve buna benzeri çalışmalarla kendimizi göstereceğiz. İlk başta bizler yurt dışından hükümetimize yük olmadan nasıl kalkınabiliriz bu konulara bakacağız. Daha sonra ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarına destek veren tüm kuruluşlarla yol almayı düşünüyoruz. İnşallah bir yıl içerisinde bin üye hedefimize ulaşırız. Üyelerimizin tamamı sahada en az 5 yıllık tecrübesi olan insanlardır” dedi.

“AMAÇLADIĞIMIZ HEDEFE KISIM KISIM GİDECEĞİZ”

KAMTİAD’ın Kahramanmaraş ekonomisinin lokomotifi olan ticaret ve iş insanlarının birlik ve beraberliğini sağlayarak, iş birliği yapmaları istihdam oluşturabilmeleri için çatı oluşturmak olduğunu ifade eden Işık, “Kuruluşumuzu bugün verdik ve şu anda üye sayımız 16’dır. İlk yılda esnaf ve sanatkarlar odasının ticaret bölümünden hem de KMTSO’daki ticaret ile ilgilenen ve vergi mükellefi olan arkadaşlarımızı da bünyemize ekleme gayretimiz olacak. KAMTİAD’ın ilk baştaki hedefi Kahramanmaraş’taki ticareti geliştirmek, daha sonra ülkemize ondan sonraki hedefimiz ise, yurtdışına açılmak olacaktır” diye konuştu.

KAMTİAD'IN YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE:

Hasan Esat Işık – Yönetim Kurulu Başkanı

Mesut Uğur – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Mehmet Atlama – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Hacı İbrahim Uzun – Genel Sekreter

Emine Esertaş – KAMTİAD Kadın Kurulu Başkanı

İbrahim Akış – Genç KAMTİAD Kurulu Başkanı

Çağrı Çalık – Basın ve Tanıtım Sorumlusu

KAMTİAD’ın Kuruluş Amacı

- Kahramanmaraş’ta Vergi Mükellefi olan Ticaret ve İş İnsanlarını bir çatı altında toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını temin etmek

-Mesleki ve ekonomik yönden bilgi alışverişini sağlamak,

-İlgili özel ve resmi kuruluşlarla münasebetlerinin sağlıklı ve düzgün yürütülmesini üyelerin yararına sağlamaya çalışmak,

-Üyeler arası ticari iş birliği yapılmasına yardımcı olmak,

-Bölgesel, potansiyellerinin iyi değerlendirilmesine yardımcı olmak,

-Projeler geliştirmek, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak,

-Ticaret ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumda olumlu rol model olmalarını sağlamak-kolaylaştırmak, iş ve sosyal yaşam konusundaki girişimciliklerini geliştirmek, yerel bölgesel, ulusal STK’larla işbirliği yaparak, ekonomik-kültürel ve sosyal alanda kamu yararına projeler üretmek.

-Ve tüm amaçlarını gerçekleştirebilmek için üyeleri arasında işbirliği-güçbirliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak amacı ile kurulmuştur.

Rt9e1S.jpg
Rt9lus.jpg
Rt9tpQ.jpg
Rt93fb.jpg
Rt9WaG.jpg
Rt9FMt.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x