Kanser taramaları artık Cumartesi günleri de yapılıyor
Reklam

Kanser taramaları artık Cumartesi günleri de yapılıyor

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhiş ve Tarama Merkezleri (KETEM) artık Cumartesi günleri de vatandaşlara ücretsiz kanser tarama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ve kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz İl Sağlık Müdürlüğü olarak kanserle savaşta neler yaptıklarını anlattı.

31 Temmuz 2018 - 03:47

Öksüz açıklamasında:“Kanser günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olup, sık görülmesi ve ölümle sonuçlanma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle de halk sağlığı açısından önem arz eden bir hastalıktır. Vücudumuzda hali hazırda var olan kanser hücrelerinin anormal ve kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile gelişen kanser hastalığının; kişinin yaşam kalitesini azaltma, toplumda sosyal sorunlara neden olma ve ölümle sonuçlanma gibi birçok ağır sonuçları olmaktadır. “ ifadelerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KETEM’ler (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) hakkında bilgi veren Öksüz, sözlerine şöyle devam etti:

“ Müdürlüğümüz tarafından halkımıza vermiş olduğumuz hizmetler kapsamında, artık Cumartesi günleri de KETEM’lerde ücretsiz taramalar yapılacaktır. Merkezlerimize ulaşım imkânı olsun olmasın, uzak ve yakın köy, kasaba ve ilçe merkezlerimizden kanser taraması için oluşturulan grupları da yine ücretsiz olarak KETEM’e taşıyoruz. Çalışan, küçük bebeği olan, mesai saatlerinde yoğun tempoda çalışıp KETEM’e gelme imkanı bulamayan bayanlara yönelik olarak kanser taramalarını şehrimizde ilk defa hafta sonu başlatmış bulunmaktayız. ”

 “Yörük Selim Mahallesi ve Elbistan İlçemizden sonra, Doğukent’de yeni açılan KETEM ile İlimizde hizmet veren KETEM sayısını 3’e çıkarmış durumdayız.” şeklinde açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, “Kanserde ne kadar erken teşhis konulursa, tedavi imkanı o oranda artıyor. Dolayısıyla sağlıklı kişilerin düzenli olarak muayene olması ve tarama yaptırması gerekiyor. Taramada belli yaş gruplarımızın yaptırması gerekenler şu şekilde:

40-69 Yaş Arası Kadınlar Meme Kanseri Taraması için 2 Yılda 1 Mamografi Çektirmeli

30-65 Yaş Arası Kadınlar Serviks(RahimAğzı) Kanseri Taraması İçin 5 Yılda 1 HPV-DNA Smear Testi Yaptırmalı

50-70 Yaş Arası Kadın ve Erkekler Bağırsak Kanseri İçin 2 Yılda 1 Taramalarını yaptırmalıdırlar.” Dedi ve “Kahramanmaraş halkımızdan ricamız bu taramalara katılmaları ve erken teşhis ile önlenebilir bir ölüm nedeni olan kanser hastalığıyla olan mücadelemizde bizlere destek olmalarıdır. Son olarak Erken Teşhis Hayat Kurtarır diyor, Ücretsiz KETEM taramalarına Cumartesi dahil haftanın 6 günü 3 KETEM Merkezimize tüm halkımızı davet ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x