Kantinciler deprem bölgesinde fahiş kira bedeli istemiyor

Kantinciler deprem bölgesinde fahiş kira bedeli istemiyor

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan kantinciler, Sağlıklı Yaşam ve Kantinciler Derneği ile Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte organize ettiği tanışma ve istişare toplantısında Milli Eğitim Müdürü ile Ticaret İl Müdüründe olduğu platformda bir araya geldi.

27 Kasım 2023 - 02:58

Toplantıda; kantinci esnafının ihtiyaç ve beklentileri ile talepleri konuşuldu. İstanbul'daki kantinci kira bedellerinin bir deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'ta uygulanamayacağını dile getiren kantinciler, kira bedelinin makul olmasını istedi.

Kantinci esnafının eğitimin bir parçası olduğunu ve eğitimin içerisinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Sağlıklı Yaşam ve Kantinciler Derneği Başkanı Abdulkadir Gülmez, çok önemli bir deprem felaketi yaşadıklarını, kantin kira bedelinin İstanbul veya denge illerle bir tutulamayacağını ifade etti.

Gülmezoğlu konuşmasının devamında kantincilerin önce insan sonra esnaf olduklarını dile getirdi.

Kantinci esnafı maddi durumu olmayan evlatlarına bakmakta, bu milletin öğrencilerini okulda hem derdini dinlemekten hem tasasına yarasına merhem olmak da hem de onların her türlü ihtiyaçlarını gidermekle sorumlu olduğuna dikkat çeken ve masa başındaki alınan kararlarla sahadaki hayatın bir olmadığını söyleyen Gülmezoğlu, “Geçen yıl kurslarımıza yüzde 54 zam uygulandı. Mesela bana efe tüfeden yüzde 54 zam yapıldı. Bu yılda bir yazı geldi, birinci yazıda yüzde 54 olacak dendi, sonra bir yazı daha geldi %64 olacak dendi. Bu ikisini üst üste koyduğumuzda yüzde  118'e tekabül ediyor. yani insanımız İstanbul ve İzmir'deki fiyatların aynısını buraya uygulamaya çalışıyorlar. Bizler Ankara, İstanbul değiliz biz taşrayız" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, büyük bir deprem felaketi yaşadıklarını bu depremden baştan Milli Eğitim camiası okullar olmak üzere kantinci esnafının da elbette zarar gördüğünü, onların dertlerinin kendi dertleri olduğunu ifade ederek bir ortak noktada buluşabileceklerini ifade etti.

Depremde 264 tane öğretmenin vefat ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 962 tane de öğrencinin vefat ettiğini duyurdu. Böyle bir acı ve buruklukla öğretmenler günü yaşadıklarını söyleyen Kahraman, geçen yıl farklı bir konsepte öğretmenler günü kutladıklarını, bu yıl ise çok farklı bir öğretmenler günü olduğunu söyledi.

Kahraman, açıklamasının devamında ise, “Milli Eğitim camiası olarak kantinciler ve okul servisleri ile direkt bir anlaşma ve irtibatımız var. Bu süreci şahsileştirmeden mevzuat kapsamında yürütmek istiyoruz. Zaten tüm Türkiye genelinde 81 ilde uygulanan bir standart var. Malum bir pandemi süreci arkasından da bir deprem felaketi yaşadık, elbette ki kantincileri ve servis şoförlerini mağdur etmeyeceğiz. Deprem felaketinde biliyorsunuz okullarımız tüm insanımızın sığınağı oldu” dedi.

Toplantı sonucunda Kahramanmaraş kantinciler derneği Başkanı Abdulkadir Gülmez'e Federasyon Başkanlığı tarafından bugüne kadar mavi kapak kampanyasından 10 binlerce engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdiği ve deprem sürecindeki katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x