Kara Cuma indirimine inat her şey ücretsiz!

Kara Cuma indirimine inat her şey ücretsiz!

Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve okul kantincisi Kadir Gülmezoğlu; yeni bir alışveriş çılgınlığı oluşturmak için küresel piyasaların uydurduğu “Kara Cuma” indirimine karşı Cuma günleri “Ücretsiz İkram” uygulamasını başlattı.

05 Aralık 2017 - 03:32

Uygulama kapsamında bundan sonraki Cuma günleri okul kantininde tüm gıda ürünleri ücretsiz ikram edilecek. Uygulamanın ilk örneği olarak geçtiğimiz Cuma günü okul bahçesinde öğrencilere açık büfe gıda ikramında bulunuldu. “Kara Cuma” olarak adlandırılan alışveriş çılgınlığına karşı öğrencilerin ihtiyaçlarına ücretsiz ulaşım yolunu açtıklarını belirten Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Direk, “Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ülkemizin, milletimizin ve dinimize yapılan hakaretler karşısında susmak bize yakışmıyordu. Bu sebeple biz Kara Cuma mı yoksa en aydınlık gün mü dedik ve öğrencilerimizle, kantincimiz Abdulkadir Gülmezoğlu ile böyle bir program düşündük. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şunu özellikle söylemek istiyorum: Cuma, Cenab-ı Hakk’kın ve Peygamber Aleyhisselatü Vesselam’ın biz Müslümanlara, tavsiye ettiği bir bayramdır. Cuma, üzerine güneş doğan en mükemmel, en güzel gündür. Nasıl diğer günler bu insanlar için güzel bir günse; diğer günler nasıl Allah’ın bir günü ise Cuma da Allah’ın bir günüdür. Cumartesi’nin, Pazar’ın, Salı’nın, Çarşamba’nın birbirinden bir farkı yoktur” dedi. Cuma’nın Müslümanlar için bir bayram olduğunu dile getiren Direk, şöyle konuştu: “Nerede kaldı ki İslam düşmanlarının, Siyonistlerin, İslam’a aykırı hareket edenlerin bizi rencide etmek için bizim kutsallarımıza hakaret etmeleri, doğru bir şey değildir. Biz, onların kutsallarına hakaret etmiyoruz. Çünkü bizim dinimizde, lekum dinikum veliyedin; bizim dinimiz bize, sizin dininiz size deniliyor. Biz yaratılanı, yaradandan ötürü seviyoruz. Kutsallara hakaret etmek, bizim işimiz değildir! Hani nerede kaldı insanların birbirlerini sevmesi? Nerede kaldı medeniyet? Nerede kaldı insan hakları? Bu mudur? Ama biz bunların sonucunda hep şunu görüyoruz: Siyonistler, İslam düşmanları, Müslümanları düşmanları bizim kutsallarımıza hakaret ederek bizim dinimize, yaşantılarımıza mani olmak istiyorlar. Allah’ın izniyle bu insanlarımıza ülkemizde olsun diğer İslam ülkelerinde olsun bunlara fırsat vermeyeceğiz. Hani diyor ya Mevlana; ne olursan ol, yine gel! Biz, böyle diyen bir insanız. Böyle diyen bir milletiz. Ülkeme ve insanlığa çağrım şudur: Lütfen, insanların kutsallarına hakaret etmeyin. Olur ki siz kutsallara hakaret ettiğinizde; karşınızdaki insanlar da sizin kutsallarınıza hakaret edebilir.”

CUMA KARA DEĞİL BEREKETTİR!

Kara Cuma’ya karşı başlatılan Ücretsiz Cuma uygulamasının mimarı Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Kantincisi Kadir Gülmezoğlu ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Cuma günü, berekettir. Cuma günü rahmettir. Cuma günü rahmandır. Geçen hafta Siyonizm’in bir oyunu olan Kara Cuma adı altında uygulamış oldukları utanç programına karşı bizler; Cuma’nın bereket olduğuna huzur olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle bundan sonra Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul kantininde ücretsiz gıda dağıtımı yapacağız. Bizlerde rızık korkusu yok. Kazanç korkusu yok. Cenab-ı Allah hiçbir ümmeti-kulunu açlıkla imtihan etmediği gibi bizim öyle rızık korkumuz olmadığı için bundan sonra her Cuma ücretsiz gıda dağıtımımız olacak. Çünkü bizde öyle bir tüketim furyası yok. Okulumuzun öğrencileri zaten okulumuzun kantinine sahip çıkıyorlar. Okulumuz idarecileri, öğretmenleri kantinimize sahip çıkıyorlar. Bizim hiçbir zaman gelecek kaygımız olmadığı için biz bu Siyonizm’in oyununa gelmeyeceğiz. Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile beraber bundan sonraki Cuma günlerinde biz kantinimizde ücretsiz ikramlarda bulunacağız. Cuma’nın bereketine, Cuma’nın şefaatine ücretsiz dağıtımda bulunacağız, İnşallah.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Bakan Kacır, Londra’da Kahramanmaraşlılarla bir araya geldi
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın
Kahramanmaraş’ta tekstil fabrikasında yangın