Karatutlu: Cumhurbaşkanının bir hikâyesi kalmadı, değişmesi...
Reklam

Karatutlu: Cumhurbaşkanının bir hikâyesi kalmadı, değişmesi gerekiyor!

28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi yönetebilecek potansiyelinin kalmadığını belirterek değişmesi gerektiğini söyledi.

21 Mayıs 2023 - 03:58

Karatutlu, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminin değerlendirilmesi için CHP tarafından düzenlenen Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı’nda konuştu.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde sandığa giden ve değişimden yana oy kullanan seçmenlere teşekkür eden Karatutlu, değişimin ikinci turunun 28 Mayıs olduğunu ifade etti.

Karatutlu, “CHP listesinden aday gösterilen arkadaşlarımızın milletvekili seçilememesi bizleri ziyadesiyle üzdü. Diğer taraftan İktidar partisi, Kahramanmaraş’ta 5 tane milletvekili çıkarmayı hak etmiyordu. Ama milletimizin kararına da saygı duyuyoruz.  Birleşe birleşe kazanacağız, dedik. Kahramanmaraş’ın hakkını savunma hususunda 1 idik, 2 olduk. Biz, strateji noktasındaki bu birlikteliği de sürdürme niyetinde ve gayretindeyiz. Ben 14 Mayıs’ta sandığa giden ve değişimden yana oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Ancak değişim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta da vatandaşlarımızdan sandığa giderek değişime katkıda bulunmalarını istiyorum” dedi.

“ALGI OYUNLARIYLA SİYASİ RANT DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Sosyal medyada trollerin deprem bölgesindeki seçmenlere hakarete varan ifadeler ve paylaşımlarda bulunmasına tepki gösteren Karatutlu, ne idiğü belirsiz kişilerce yapılan paylaşımların, iktidar medyası tarafından muhalefetin politikası gibi sunulmasının kara propagandadan başka bir şey olmadığını dile getirdi.

İktidar ve küçük ortaklarının algı oyunlarıyla siyasi rant devşirmeye çalıştığını aktaran Karatutlu, şöyle konuştu: “Sosyal medyada birkaç tane zibidinin laflarıyla iktidar cephesi, muhalefetin depremzede kardeşlerimize yaptığı iyilikleri başına kaktığı ve hakaret ettiği yönünde algı çalışması yapıyor. Karagöz ve Hacivat oyunu gibi bizi meşgul etmeye, algı oyunlarıyla siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar. Halbuki bizim bu bölgede o kadar çok sorunumuz var ki bunların çözümüne yoğunlaşmamız lazım. Ama iktidar partisinin niyeti hizmet değil seçim kazanmak. Ve bu yolda başvurdukları tüm ayak oyunlarını mubah göstermek. Bugün belediye başkanlarını şehirde görüyor musunuz? Burada evi olmayan iktidar partisinin milletvekillerini seçildikten ortada görüyor musunuz? Göremezsiniz. Çünkü bu arkadaşların Kahramanmaraş’a hizmet edeceklerini düşünmüyorum. İnşallah Genel Başkan Yardımcımız var Kahramanmaraş Milletvekilimiz gibi sayıyı artırarak iktidarın yapması gereken hizmetleri bizim yapabileceğimizi düşünüyorum.”

“CUMHURBAŞKANININ BİR HİKAYESİ KALMADI, DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazlum edebiyatının sonuna gelindiğini söyleyen Karatutlu, şunları kaydetti: “Bu ülkenin 21 yıl sonra artık insanların tekrar umudu olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Onu da inşallah 28 Mayıs’ta seçeceğiz. Çünkü artık Cumhurbaşkanının bir hikayesi kalmadı, değişmesi gerekiyor. Fiziken de yok, ruhen de yok, fikren de yok. Etrafında ekip de yok. Bunun kendisi de farkında. Sadece algı çalışmalarıyla milletimizi oyalamaya çalışıyor. Biz de 28 Mayıs’ta değişim için çalışacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...