Karaziyaret Sosyal Tesisi Açıldı

Karaziyaret Sosyal Tesisi Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan içerisinde kadın ve aile danışma merkezi, taziye evi, yaşlı dinlenme salonu, kütüphanenin de bulunduğu sosyal tesisin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Büyükşehir yasasına karşı çıkanların, bugün büyükşehrin yaptığı hizmetleri görmezden geldiğini söyledi.

02 Nisan 2017 - 16:38

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adını Peygamber Efendimizin 4 savaşçısından biri olan Mikdat Bin Esved (kara) hazretlerinden alan Karaziyaret Mahallesine dev bir sosyal tesis kazandırdı. İçerisinde Kadın ve Aile Danışma Merkezi, Yaşlı Dinlenme Salonu, Kütüphane gibi bölümlerin bulunduğu dev tesiste bayanlar ve erkekler etkinliklerini ayrı bölmelerde yapabilecek.

Karaziyaret’te yattığı rivayet edilen Mikdad Bin Esved ismine yaptırılan Karaziyaret Sosyal Tesisin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmalarının yanı sıra okul ve sosyal tesis gibi dev hizmetler yaptığına vurgu yaptı.

Karaziyaret Mahallesine en son geldiğinde vatandaşların kendilerinden okul ve yol istediğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak bugün ise okul ve yol eksiğinin tamamlandığını ve üzerine de bir sosyal tesis yapıldığına dikkat çekti.

Kaynak; “Kara ziyarete geldiğimizde buradaki vatandaşlarımız bizden yol istiyorlardı, okul istiyorlardı. Biz bütün bunları aşmışız. İşte böyle Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu önemli bir sosyal tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Aranızda çok değerli arkadaşlar var, 3 yıl önceyle bugünü kıyasladığınızda gerçekten hayal gibi.” Dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRLE İŞTE TAM BUNU HEDEFLİYORDUK

Büyükşehir yasasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiğinde muhalefet tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulduğunu da anımsatan Kaynak şöyle konuştu; “Büyükşehir yasasını liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gündeme getirdiğinde, ‘bu bir bütün şehir yasasıdır, asla yürümez. Türkiye’yi eyaletlere bölmek istiyorlar.” Diyerek itiraz edenler, şimdi büyükşehrin verdiği imkânla hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar fakat o hizmetleri kullanıyorlar. Kullansınlar, biz kullanmalarından memnun oluruz. Bizim Türkiye için, hayallerimizin, projelerimizin, öngörülerimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha Karaziyaret’te görüyoruz. Bir yandan da Dulkadiroğlu belediyemiz kendisine düşen görevi eksiksiz yerine getirirken, bir yandan da büyükşehir belediyemiz buranın altyapısıyla ilgilendiği gibi, okuluyla, sosyal tesisleriyle, asfaltıyla her şeyiyle ilgileniyor. İşte büyükşehirde hedeflediğimiz nokta tam bu idi.

 

HER TÜRLÜ KRİZLER BU ÜLKEYİ FAKİRLEŞTİRDİ

Gelirken, birçok yavrumuzu gördüm, onlar bizim geleceğimiz, istikbalimiz ve her şeyimiz. Tüm bu eserler, bütün bu çalışmalar sadece onlar için, sadece ecdadımızdan şehitlerimizden devir aldığımız bu ülkeyi, o gençlerimize o çocuklarımıza daha emin, daha güvenli daha istikrar altında olan bir ülke bırakmak için. O yüzden referandum çalışmaları, anayasa değişiklikleri de onun için. İyi kötü bir şekilde bugüne kadar 14 yıldır idare ediyoruz. Dünü yaşadık, dünkü ekonomik krizleri, siyasi krizleri yaşadık. Her siyasi krizin insanımıza işsizlik, çocuklarımıza okulsuzluk, hastalarımıza doktorsuzluk olduğunu yaşadık. Bunun arkasında hangi niyet var; aslında niyet okumalarını bırakmaları lazım, bizim geçtiğimiz 14 yılımıza bakmak, 2014 yılında büyükşehir yasasıyla büyükşehir hayata geçtikten sonra hangi hizmetlerin üretildiğine bakmamız yeterli.”

 

TESİSİMİZ ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER VERECEK

Karaziyaret Mahallesine yaptığı dev sosyal tesisle bölge halkının da yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise konuşmasına Mikdad Bin Esved hazretlerini rahmet ve minnetle anarak başladı.

Sosyal tesise ismi verilen Mikdad Bin Esved’le onur ve gurur duyduklarını da belirten Erkoç şöyle konuştu; “seçim beyannamemizde verdiğimiz tüm sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. İnşallah bu tesis de bu bölgenin muhtevasına, havasına, maneviyatına önemli hizmetlerde bulunur.

 

KAPI ÇAM DOĞAL PARK BİZE GEÇTİ

İçerisinde taziye evi, kadın ve aile danışma merkezi, kütüphanenin de olduğu bu tesisle bölge insanımıza çok büyük hizmetler verilecek. Dulkadiroğlu Belediyemizle el ele bu bölgelerin ana arterlerini asfalt yaptık, Dulkadiroğlu belediyemiz ara sokakları parke yaptı. İçme suyuyla ilgili problemleri çözdük, mahallemize bir halı saha kazandırdık. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum; yürüme mesafesinde olan Kapıçam bölgesinde 600 dönümlük alanın tahsisini Belediyemize yaptırdık. Bu alana sizlerin daha rahat nefes alacağı tesisler kuracağız.”

 

16 NİSAN ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konuşmasında 16 Nisan’ın önemine de vurgu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç referandumun Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

16 Nisan’da vatandaşların tercihiyle güçlü Türkiye’nin kapılarının sonsuza kadar açılacağına inandığını belirten Erkoç şöyle konuştu; “Bugün belediye hizmetlerinde çok iddialı olmamız, arkasında güçlü bir hükümetin olması, güçlü bir cumhurbaşkanının olmasından kaynaklanmaktadır. Geleceğe hedefler koyuyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük bütçeler yapıyoruz. Burada arkamızda güçlü bir hükümetin olması Türkiye’mizde istikrarın olması adeta finans planlamasıyla gelecekte yapılacak hizmetleri daha öne alıyoruz. Yaptığımız finans planlaması da bu istikrarın bize vermiş olduğu bir meyvedir.

Bunun için, 16 Nisan’da sürekli istikrar için, istikrarın kesintiye uğramaması için, yeniden o eski koalisyon dönemlerine dönülmemesi için, geleceğe güçlü bir ‘evet’ demek için hep beraber var mıyız? 7 Haziran’da Türkiye’miz çok önemli bir felaketten döndü. Hükümet kurma görevini alsaydı Kılıçdaroğlu, bugün terör örgütü üyeliğinden hapiste olan Selehattin Demirtaş’la hükümet kuracaktı. Eğer kursaydı bugünkü terörle mücadele olur muydu? Onun için geleceğe hep beraberce güçlü bir evet demeye var mıyız?”

Konuşmaların ardından sosyal tesisin açılışı gerçekleşti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu