Karpuz neden gaz yapıyor?

Karpuz neden gaz yapıyor?

Karpuz Gaz Yapar mı, cevabı evet. Pek çok yararı yanında karpuzun sağlığa iki zararı da var.

08 Temmuz 2016 - 06:57

Karpuzun Sağlığa Zararları Nelerdir?

Karpuz yağ içermeyen ve A, B6, C vitaminleri ile Potasyum, likopen, sitrulin gibi mineraller açısından zengin bir meyvedir.

Karpuz uzmanlar tarafından genel anlamda sağlıklı bir meyve olarak kabul edilse de, sindirim sistemi problemleri, gaz, kardiyovasküler ve sinir sistemi bozuklukları gibi çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.

Karpuz likopen oranı yüksek bir meyvedir, bu özelliğinden dolayı normalin üstünde tüketilmesi durumunda bulantı, kusma, ishal, şişkinlik, gaz, hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarıyla karşılaşılabilir.

Karpuzun gaz yapmasının en önemli nedeni, sindirim sistemi tarafından tamamen absorbe edilemeyen yüksek miktarda fruktoz içermesidir.

Karpuz alerjik reaksiyonu tetikleyebilen yiyecekler arasında yer alır. “International Archives of Allergy and Immunology” (Alerji ve İmmünoloji Uluslararası Arşivleri) 2009 yılında yayımlanan makaleye göre karpuzun içeriğinde bulunan malat dehidrogenaz, trioz fosfat izomeraz gibi enzimler karpuzu alerjik meyvelerden yapar. Karpuz alerjisi belirtileri kurdeşen, yüzde şişlik, ishal ve anafilaksi gibi hafiften ciddi boyuta kadar değişkenlik gösterir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Cevizin 6 faydası
Cevizin 6 faydası