Katili kablo parçası yakalattı

Katili kablo parçası yakalattı

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi’nde bir kuyumcuyu öldürüp 8 kilo altın çalan bilgisayar uzmanı katil Mehmet Koçer, (30) kendi işyerindeki buhar makinesinde kullandığı kablonun parçasını cinayet mahallinde düşürünce yakayı ele verdi.

27 Nisan 2017 - 14:01

Olay, 19 Nisan akşamı Afşin ilçesindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcu Mustafa Gök (70) işyerinde başına çekiçle vurularak öldürülmüş olarak komşu bir esnaf tarafından bulundu. Cinayet ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri geniş çaplı olay yeri incelemesi yaptı. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, cinayeti soruşturmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğünden uzman bir cinayet ekibini ilçeye görevlendirdi. Özel ekip ile ilçe polislerinin koordineli çalışmasında; yalnız çalışan kuyumcu Gök’ün kafasına defalarca çekiçle vurularak öldürüldüğü ve işyerinden yüklü miktar döviz ile yaklaşık 8 kg altın çalındığı tespit edildi. Hiçbir görgü tanığı olmayan ve tek şüpheli olduğu düşünülen katilin, kamera kayıt cihazını da yerinden söküp yanında götürdüğü belirlendi.


DELİLLER ADIM ADIM KATİLE GÖTÜRDÜ

Olay yerinde özel aydınlatma yöntemi uygulayan özel ekip, zeminde ayakkabı desen izinin kopyasını aldı. Gök’ün cesedin yanında 3 cm büyüklüğünde bir kablo parçası bulan ekipler, kablonun devamını aramaya koyuldu. Polis, hiçbir tanığı bulunmayan olayla ilgili, elektrik elektronik tamiri yapabilecek kişiler üzerinde yoğunlaştı ve olay akşamı ilçeden ayrıldığı belirlenen Bilgisayar Uzmanı Mehmet Koçer (30) ismine ulaştı.


Katilin işyerinde arama yapan ekipler, buhar makinesine çekilen ara kablo ile bulunan küçük kablo aynı olduğu sonucuna vardı. Şüphelinin izini süren özel ekip, Mersin'in Erdemli ilçesinde takibe aldığı zanlıyı, Gaziantep yolu üzerinde yakaladı. Şüphelinin ayakkabı üzerindeki kan izlerini fark eden ekipler, ayakkabının olay yerindeki izle uyumlu olduğunun fark edince gözaltına aldı. Deliller karşısında suskun kalan zanlı cinayeti itiraf etmeyerek; "ben yapmadım" dedi. Kayıp altın ve dövizlerin izini süren ekip, Mersin’in Erdemli ilçesinde çalıntı parayla satın alınmış park halindeki bir araç içinde arama yaptı. Yapılan aramada; 6 kilo 134 gram altın, döviz ve yüklü miktar para ele geçirildi.


CİNAYETİ KUMAR BORCU İÇİN İŞLEMİŞ

Özel ekibin yaptığı detaylı araştırmada cinayetin gerçek sebebine ulaşıldı. Katil zanlısının yüklü miktar kumar oynadığı ve borçlarını ödemek içi cinayet işlediği ortaya çıktı. Cinayet sonrası Kayseri’ye geçerek altınların bir kısmını bozdurup paraya çevirdiği, kendisine yeni kıyafet ve telefon aldığı belirlendi. Hiçbir harcamayı kendi adına yapmadığı öğrenilen zanlı; planlayarak, tasarlayarak, kasten adam öldürme ve yağma suçlarından tutuklandı. (HABER: KENAN ONARAN)





YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x