Kayıtlı esnaf kazançlı esnaf

Kayıtlı esnaf kazançlı esnaf

KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu: Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında hayata geçirmeyi planladığı; Esnaf ve Sanatkâra yönelik eylemleri içeren kararname taslağının imzaladığını belirtti.

18 Aralık 2015 - 10:46

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu konuya ilişkin yaptığı açıklama şunları söyledi: “Hükümetimizin esnaflarımıza sağlamış olduğu; finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılanması amacıyla verilen hazine destekli faiz indirimli kredinin esnaflarımıza can suyu gibi gelecek. 30 bin liralık faizsiz kredi desteği 2016 yılı kararnamesine eklendiğini belirten Kuybu, fakat bu krediden sadece sicil kaydı bulunan esnaflarımız faydalanabilirken, sicile kayıtlı olmayan esnaflarımız bu krediden fayda sağlayamayacak.”

 

KARLI ESNAF KAYITLI ESNAFTIR

Kuybu, “Sicil kaydı olan esnaflarımıza sağlanacak olan kredi ile esnaf ve sanatkarlarımız makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yerlerinde büyüme veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla söz konusu krediyi Hazine destekli olarak faizsiz kullanma imkanlarının da olacağını belirten Başkan Kuybu, sözlerine şöyle sürdürdü: “Bu gün Kahramanmaraş’ta sicil kaydı bulunmayan 6500 esnaf var. Bizler bu esnaflarımıza da sicil kayıtlarını yaptırmaları konusunda çağrıda bulunmaktayız. Devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlardan gönül ister ki tüm esnafımız faydalansın kendilerine, iş yerlerine, yanında çalışanlarına bir yarar sağlasın… Esnafı büyütmek ve geliştirmek adına atılan bu adımdan tüm esnafım adına hükümetimize ve bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkürlerimi bildiririm” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu