Kaynak: Şimdi yetki de milletin olacak!

Kaynak: Şimdi yetki de milletin olacak!

Kahramanmaraş’ta oy verme işleminin sona ermesiyle referandumu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, referandumda Evet’in yüzde 50’yi geçmesiyle söz ve kararın yanında yetkinin de millete geçeceğini söyledi.

17 Nisan 2017 - 12:58

Kaynak, “Netice ne olursa olsun biz; söz de karar da milletindir diye yola çıkan bir siyasi hareketiz. 16 Nisan'da Evet, yüzde 50'den fazla olursa buna bir kelime daha ekleyeceğiz. Önemli bir kelime daha yükleyeceğiz: Söz de kadar da yetki de milletin olacak. Bu netice siyasi tarihimizin önemli kazanımlarından birisi olacak. Demokrasi adına, millet adına, milletimiz adına önemli kazanımlardan biri olacaktır” dedi.

Türk milletinin istikrardan yana oy kullanacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Milletimizin istikrarlı bir Türkiye için istikrarın sürekli olacağı bir Türkiye için güçlü Hükümet Sistemi için ve güçlü bir meclis için evet diyeceği anlaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak, şöyle konuştu: “Türkiye'nin kararın ne olursa tabii tabii ki başımızın tacı olacak. Çünkü biz yola çıkarken söz de karar da milletin, demiştik. Ben sizlere özel olarak tahminlerimizi söylemiştim Çok yanılmadığımız anlaşılıyor. Milletimizin istikrarlı bir Türkiye için istikrarın sürekli olacağı bir Türkiye için güçlü Hükümet Sistemi için ve güçlü bir meclis için evet diyeceği anlaşılıyor. Şu ana kadar Kahramanmaraş’ımızda sandıkların yüzde 75'inden fazlası açıldı. Yüzde 75 civarında, şu anda ilk bilgiler! Bu artık eksiye dönmez. Bu açılan sandıklar referandum için Evet’lerin gerekli olan yüzde 50’yi aşabileceği gösteriyor. Tabii açılan sandığın yüzde 17'si bize bir fikir verir; ama bu fikir sonuna kadar böyle çıkar mı bilmiyorum. Rakamlarda, grafiklerde oynamalar olur.”

Evet’in 1-0 önde başladığını aktaran Kaynak, “Ben daha önce yaptığım bir açıklamada futbol tabiriyle sahaya 1-0 önde çıktığımızı söylemiştim. Çünkü biz yeni bir şey, yeni Bir umut, somut bir şey vaat ediyorduk. Bu anayasa değişikliğini yaparsak istikrarı sürekli kıracak bir sisteme geçeriz. Bizim insanımız zaten çok sıkıntılar çekmiş. İstikrar noktasında çok problemler yaşamış. Koalisyonlarını acısı hala taze! Hem ekonomik kriz olarak hem demokratik bir kriz olarak hem halk ve özgürlüklerde bir daralma var karşılıklı olarak. Bunun için 1-0 önde başladık, demiştim. Kahramanmaraş'ta 4-0 önde başladık” şeklinde konuştu.

MARAŞ’TAN MÜTHİŞ PERFORMANS

Referandum sürecinde başta AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir olmak üzere tüm il ve ilçe teşkilatlarının üstün performans sergilediğini belirten Kaynak, şu açıklamalarda bulundu: “Kahramanmaraş için şunu söyleyebiliriz: İl başkanımızın kumandasında, onun yönetiminde müthiş bir çalışma gösterdik. Bütün ekipler, bütün teşkilatlar sahadaydı. Gerçekten olağanüstü bir performans sergiledi tüm ekibimiz. Ben il başkanımı bu göstermiş olduğu üstün performanstan dolayı takdir ediyorum, tebriklerimi sunuyorum. Gayret bizden takdir Allah'tan! İnşallah ülkemiz için milletimiz için İslam dünyası için bölgemiz için gerçekten çok çok önemli neticeler doğuracak bir referandum olur. İnşallah akşam yüzde 50'nin üzerinde evet oylarını görürüz. Beyaz oyların, ak oyların sandıktan çıktığını görürüz.” Referandumda anayasa değişikliğini gerçekleştirecek olan Evet oylarının yüzde 50’yi geçmesiyle istikrarın ve kalkınmanın kalıcı hale geleceğini bildiren Kaynak, “İnşallah önümüzdeki süreçte çok kritik bir durumda olan Türkiye'yi, bölgesinin de İslam dünyasının da umutla baktığı, önünde yepyeni ufukların olduğu bir Türkiye haline getirecektir. AK Parti'nin 14 yıldan beri sürdürdüğü kalkınma ve demokratikleşme hamlesi milletimiz tarafından benimsenmiştir, özümsenmiştir. 15 Temmuz bunu göstermiştir; ama bunun kalıcı hale gelmesinin de miladı bugün yani 16 Nisan 2017 tarihi olacaktır” diye konuştu. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu
Kahramanmaraş’ta hafif ticari araç evin çatısına uçtu