Kazada yaralanan vatandaşa ilk müdahaleyi zabıta yaptı

Kazada yaralanan vatandaşa ilk müdahaleyi zabıta yaptı

Elbistan Belediyesi zabıta ekipleri rutin kontrol esnasında yaşanan bir trafik kazasına müdahale ederek yaralıyı hastaneye kaldırdı.

17 Nisan 2020 - 03:11

Yaşanan kaza sonrası 112’ye ulaşan ekipler, ambulansların yoğun olması nedeniyle 112 personelinin telefonda yönlendirmesi ile ilk müdahaleyi yaptı ve yaralı vatandaşı hastaneye yetiştirdi.

Kaza Kerkük Caddesi üzerinde meydana geldi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim ve kontrollerini artıran zabıta ekipleri, Pınarbaşı yolu üzerinde yaşanan trafik kazasında, bir aracın bisikletli sürücüye çarpması sonucu yaralanan vatandaşa anında müdahale etti. İlk olarak 112 ekiplerini arayarak olay yerine ambulans isteyen zabıta ekiplerine, ambulansların yoğun olarak çalıştığını ve yaralının durumu hakkında bilgilerin kendilerine anlatılması istendi. Bunun üzerine 112 ekibinin yönlendirmesi ile ilk müdahalesi zabıta ekiplerince yapıldı. Daha sonra yaralı vatandaşın genel durumu ve bilincinin yerinde olup olmadığını belirleyen zabıta ve 112 sağlık ekibi, yaralıyı zabıta aracı ile hastaneye kaldırdı. Hastanede yaralıyı yalnız bırakmayan ekipler, yaralının tetkikleri esnasında da yanında bulundu. Yaralı vatandaşın ailesine ulaşarak hastaneye gelmelerini sağlayan ekipler, tekrar görevlerinin başına döndü.

Yaralı vatandaşın ailesi ise, başta Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz olmak üzere zabıta ekiplerine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x