Kervan Lezzetler Grubu’ndan Ezgi Apartmanı açıklaması

Kervan Lezzetler Grubu’ndan Ezgi Apartmanı açıklaması

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı ile ilgili kamuoyunda ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin Kervan Lezzetler Grubu, yazılı basın açıklaması yaptı.

12 Eylül 2023 - 17:20

Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Ezgi Apartmanı 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. 
Depremde yıkılan binanın alt katında yer alan Kervan Lezzetler Grubuna ait pastane hakkındaki iddialara bir yenisi daha eklendi. 
Ezgi Apartmanı üzerinden çifte standart uygulandığında dikkat çeken yönetim, konuyla ilgili son günlerde sosyal ağlarda ve bazı medya kuruluşlarında yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 
Yapılan yazılı açıklamada; “6 Şubat depremleri sonrası toplum nezdinde adeta linç edilen Kervan Pastaneleri ile ilgili bilirkişi raporlarında açık bir şekilde kolon kesilmediği belirtildiği halde, binanın inşasında kullanılan beton, demir, kalite oranının projenin çok altında olduğu açıklandı. Binanın statiğini etkileyen perde betonun hiç yapılmadığı, kaçak kat inşasının bulunduğu açık bir şekilde belirtilmesine rağmen sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında müteahhitle ilgili hususlardan bahsedilmemesi manidar. Kervan Pastanesi’nin yapmış olduğu tadilatlardan dolayı yıkımın sorumlusu olarak gösterilmesi ve konu ile ilgili taraf olan avukat aracılığıyla sosyal medya üzerinden vatandaşların yanlış bilgilendirilmesi dikkat çekmiştir. Konuyla ilgili yasal süreç devam ediyor. Sonuçlanmayan ve kesin hüküm verilen asılsız iddialara karşı yasal süreç başlattığımız belirtmek isteriz. Önümüzdeki günlerde adliye binası önünde yapılacak basın açıklamasıyla son durumu kamuoyu ile paylaşacağız” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x