Kırıkkale’de 12 Şubat Etkinliği

Kırıkkale’de 12 Şubat Etkinliği

Kırıkkale Kahramanmaraşlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği geleneksel hale getirdiği 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale’nin en büyük camisi olan Nur camiinde tüm şehitlerimiz için mevlit okutuldu.

19 Şubat 2017 - 12:51

Kırıkkale’deki Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili bir konuşma yapan Dernek Başkanı Nuh Baraklı; “Her sene kurutuş günü olan 12 Şubat da ecdadımızın bizlere emanet ettikleri her yeri şüheda kanıyla sulanmış bu cennet vatanın değerini bilmek nesilden nesile bu vatan sevgisini genç kuşaklara aşılamak ve canlarını vatan bayrak ve mukaddesatı uğruna feda eden şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için bu programları düzenliyoruz. “ dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin Sütçü İmamların her zaman tetikte beklediğini gösterdiğini de belirten Baraklı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ömer Halis Demir’ler, Fethi  Sekin’ler bu topraklarda her zaman var olmuştur ve olmaya devam edecektir. 

Maraş 12 Şubat 1920 yılında bütün dünyaya kendini kurtaran şehir olarak model olmuştur. Burada düşmana ilk kurşunu atarak istiklal mücadelesinin fitilini ateşleyen Sütçü İmamın yanı sıra Rıdvan Hocanın Cuma hutbesinde “ Kalesinde düşman bayrağı asılı olan bir beldede Cuma Namazı kılınmaz” diyerek mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına büyük katkıda bulunmuş ve 22 günde Fransız askeri şehri terk etmek zorunda kalmıştır.”

Kırıkkalelilerin de katılım gösterdiği Mevlit programına Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Kırıkkale İl Jandarma Komutan Vekili Yrb. Ahmet Gümüş, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale Defterdarı Veysi Şahin, Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Uğur Atar ve Kırıkkale’de yaşayan Kahramanmaraşlılar katıldı 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından duaların edildiği Mevlid-i şerif programı sonrasında, Kahramanmaraşlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından camii avlusunda cemaate ikramda bulunuldu.

Dernek Başkanı Nuh Baraklı konuşmasını şöyle tamamladı; “ Maraşın düşman işgalinden kurtulmasın  da öncülük eden başta   Sütçü İmam, Rıdvan Hoca , Abdal Halil Ağa ,Avukat Ali Sezai Efendi, Arslan Bey, M Ali Kısakürek ,Yörük Selim ,Senem Ayşe, Muallim Hayrullah olmak üzere bütün şehitlerimizi ve yediden yetmişe adını sayamadığımız bütün ecdadımızı rahmetle yad eder tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını tebrik ederim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği Belirtileri Artıyor
Kahramanmaraş'ta Mayıs Ayında Kar Yağdı: İklim Değişikliği...
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Akpınar, Çalışmaları Yerinde İnceledi