‘Kırsal Alanda İnovasyon’ Projesi Ortakları, Rektör...
Reklam

‘Kırsal Alanda İnovasyon’ Projesi Ortakları, Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’ kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından başvurusu gerçekleştirilen ‘Kırsal Alanda İnovasyon’ projesi iştirakçileri Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

13 Ekim 2017 - 02:58

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Akdeniz Naturel Yaşam Derneği (Naturalder) Başkanı Avni Taşyürek, Naturalder Yönetim Kurulu Üyesi Ragıp Ayaş, Tarsus İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Âdem Erol ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hamdi Ayyıldız yer aldı.

KSÜ, Erdemli Belediyesi UNISANA (Unione Internazionale per lo Sviluppo Agro-Ruale e la Conservazione della Natura-International Union for the Agro-Rural Development and Nature Conservation) ve Naturelder tarafından ortaklaşa yürütülen projede iştirakçi olarak Mut, Tarsus ve Erdemli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri, Tarsus Tarım Borsası, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Erdemli Ziraat Odası ile Akdeniz Kaplumbağaları ve Doğa Koruma Derneği yer alacak.

Proje kapsamında Türkiye’de faaliyet gösteren yerel sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, özel sektör ve Üniversite arasında tarım ve kırsal kalkınma alanında işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Projeyle ayrıca Akdeniz bölgesinde zeytin tarımında ve zeytin emek piyasasında, sivil toplumun yerel tarımsal politikalarda karar alma mekanizmalarında yer almasını sağlamak ve inovasyon temelinde kamu-sivil toplum ortaklığının geliştirmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi