Kırşehir’de Spor Lisesi Rüzgarı

Kırşehir’de Spor Lisesi Rüzgarı

Kırşehir'de düzenlenen Okullararası Gençler Futbol Şampiyonası final müsabakalarında Kahramanmaraş Spor Lisesi rüzgarı esiyor.

22 Nisan 2017 - 21:50

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Okullararası Gençler Futbol Şampiyonası final müsabakaları kapsamında Kırşehir'de Kahramanmaraş ekibi rüzgar gibi esiyor.

19-23 Nisan tarihleri arasında oynanan Genç Kızlar ve Genç Erkekler Futbol Final müsabakaları, Ahi Stadyumu ve Bağbaşı Çim Sahasında oynanıyor.

 ŞAMPİYONLUK ADINA 5 GÜN KIYASIYA MÜCADELE!

Türkiye de ilk 8 okul arasına adını yazdıran Kahramanmaraş Spor Lisesi, 19-23 Nisan tarihleri arasında oynanan Genç Kızlar ve Genç Erkekler Futbol Final müsabakaları için Kırşehir’e gitmişti. Türkiye genelinde başarılı olan takımların yer alacağı ve 5 gün sürecek futbol şölenine Genç Erkekler kategorisinden: Gaziantep Lisesi, İstanbul Halis Kutmangil Çok Programlı Lisesi, İstanbul Prof Faik Somer Spor Lisesi, Kahramanmaraş Spor Lisesi, Manisa Manisa Spor Lisesi, İstanbul Özel Çekmeköy Moda Fen Anadolu Lisesi, İstanbul Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi ve Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi' sikatılacak. Kızlar kategorisindenise Giresun Spor Lisesi, Aydın İncirliova Spor Lisesi, Kahramanmaraş Spor Lisesi Zonguldak Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi, Kocaeli Kartepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ordu Özel Açı Temel Lisesi, Samsun Gülizar-hasan Yılmaz Spor Lisesi ve Şanlıurfa Spor Lisesi' si yer aldı.

GÜNDE 4 KIZ VE 4 ERKEK MAÇININ OYNANIYOR

Okul Sporları Faaliyet programında yer alan Okullararası Genç Erkekler ve Genç Kızlar Futbol

Türkiye Şampiyonası Kırşehir’de devam ediyor. Şampiyonanın ilk gün Ahi Stadyumu ve

Bağbaşı Çim Sahası’nda oynanan karşılaşmalar izleyenleri futbola doyurdu. Perşembe günü

başlayan Türkiye Şampiyonası’nın ilk gününde bütün müsabakalarda Tunceli’de düşen

helikopter kazasındaki şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından müsabakalara

başlandı. Okul Sporları Faaliyet programında yer alan Okullararası Genç Erkekler ve Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası Kırşehir’de devam ediyor. Şampiyonanın ilk gün Ahi Stadyumu ve Bağbaşı Çim Sahası’nda oynanan karşılaşmalar izleyenleri futbola doyurdu. Perşembe günü başlayan Türkiye Şampiyonası’nın ilk gününde bütün müsabakalarda Tunceli’de düşen helikopter kazasındaki şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından müsabakalara başlandı. Gençler Erkek‐ Kızlar Futbol Türkiye şampiyonasında genç kızlarda Kahramanmaraş Spor Lisesi ile Özel Açı Temel Lisesi rakipleri Giresun Spor Lisesi ile Karatepe Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi 1‐0 yenerek şampiyonaya ya üçer puanla başladılar. Genç Kızlar B grubunda ise Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Şanlıurfa Spor Lisesini 5‐0 yenerek üç puanın sahibi oldu. Diğer maçta ise Aydın İncirliova Spor Lisesi Samsun Gülizar‐ Hasan Yılmaz Spor Lisesini 4‐1 yenerek ikinci sırada yer aldı. Genç Erkekler A grubunda ise İstanbul Özel Çekmeköy Modafen Anadolu Lisesi İstanbul Prof. Faik Somer Spor Lisesini 1‐0 yenerek üç puanın sahibi oldu. Bu grupta Manisa Spor Lisesi ile Kahramanmaraş Spor Lisesi golsüz berabere kalarak şampiyonaya birer puanla başladı. Genç Erkekler B grubunda ise Trabzon On beş Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi İstanbul TFF Meral‐ Celal Aras spor lisesini 2‐0 mağlup etti. Diğer maçta ise İstanbul Halis Kutmangil Çok Programlı Lisesi Gaziantep Lisesi ile 1‐1 berabere kalarak şampiyonaya birer puanla başladı. Ahi Stadyumu’nda erkekler müsabakaları ile başlayan Gençler Türkiye Şampiyonası Bağbaşı Çim Sahası’nda oynanan kızlar karşılaşmaları ile devem etti. Günde 4 kız ve 4 erkek maçının oynandığı müsabakalar hafta sonunda sona erecek.

SPOR LİSESİ YOZGAT’I AŞMIŞTI

Türkiye Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında Yozgat’ta final maçına çıkan Kahramanmaraş Spor Lisesi, Gençlerbirliği’nin pilot okulunu devirdi ve Türkiye Finallerine yükseldi. Türkiye de ilk 8 okul arasına adını yazdırdı. Futbolda güçlü adımlarla yürüyen Kahramanmaraş Spor Lisesi, harikalar meydana getiriyor. Beden Eğimi Öğretmeni İhsan Erkan ve antrenör Ali Gitmiş, kaleci antrenörü Hacı Murat Ceyhan’ın idaresinde Türkiye finalleri ilk 8 arasına girmek için mücadele verdi. Oynadığı maçlarda elde ettiği skorlarla Yozgat’ta şampiyon oldu ve Türkiye ilk 8 arasına yükseldi. Türkiye’nin altyapı takımlarından olan Süper temsilcisi Gençlerbirliği’nin oyuncularının forma giydiği Ankara Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni İbrahim Koca’nın golü ile 1-0 devirdi. Kaleci Mehmet Ali Zıba’nın penaltı kurtardığı maçı 1-0 kazanan Kahramanmaraş Spor Lisesi şimdi Türkiye Şampiyonu olmak için Kırşehir Ahi Stadyumu ve Bağbaşı Çim Sahasında mücadele ediyor.

ŞAMPİYONA AMATÖR MAÇLARI ETKİLEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş Futbol İl Tertip Komitesi; Ali Kazancı Başkanlığında Olağanüstü toplantısını bu kararda imzası bulunan üyelerin katılımı ile 21 Nisan 2017 günü saat 11:00’de Kahramanmaraş ASKF Mehmet Bağrıaçık Toplantı Salonu’nda toplanarak aşağıdaki kararları doğrultusunda, 1920 Maraşspor Kulübünün ve Kahramansarayspor Kulübünün il tertip Komitesine vermiş olduğu dilekçelerinde İllerarası Liseler ve Ortaokullar turnuvalarında ilgili Kulüplerin futbolcularının bulunması nedeniyle aşağıda belirtilen müsabakaların ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmesi ile amatör müsabakalara da Okul Sporları Faaliyet programında yer alan Okullararası Genç Erkekler ve Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası damga vurmuş oldu. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hasarsız yapı sahipleri bile DASK’tan ek ödeme alabilirler
Hasarsız yapı sahipleri bile DASK’tan ek ödeme alabilirler
İstiklal Üniversitesi, Filistin İçin Ayakta
İstiklal Üniversitesi, Filistin İçin Ayakta