Kızkalesi’nde 3. Medya günleri

Kızkalesi’nde 3. Medya günleri

Mersin’in Erdemli İlçesinde üç yıldır düzenlenen ‘Medya Günleri’nin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek.

01 Eylül 2018 - 02:24

İlki üç yıl önce gerçekleştirilen proje, Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’nde düzenleniyor. İlçe belediyesi öncülüğündeki projede Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Niğde, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Konya, Karaman ve Mersin il merkezi ile ilçelerinde yayın yapan radyo, televizyon, dergi, gazete ve internet haber sitelerinden yerel basını kapsayan “Kızkalesi Medya Günleri” adı altında yerel medya özendirme yarışması, yerel basının sorunlarına ilişkin panel ve çalıştaylardan oluşan, bahsi edilen illerdeki üniversitelerin iletişim fakültelerinde görev yapan akademisyenler tarafından desteklenen bir farkındalık amaçlanıyor.

Projenin amaçları “farkındalığı ortaya koymak için bölgesel esasta çalışma yapılması ve dolayısı ile bölgede bulunan yerel basının daha çok önemsenmesini sağlamak’, ‘bölgede faaliyet gösteren yerel basın mensuplarının bir araya getirilerek ortak sorunların çözümü adına birlik ve beraberliği tesis etmek, tanıştırmak, kaynaştırmak ve yerel basının sorunlarını masaya yatırmak’ ve ‘Mersin ili, Erdemli ilçesine bağlı bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi’nin tanıtılması’ olarak belirlendi.

Yerel basının farkındalığını ortaya koymak, sorunları tespit etmek, çözüm önerilerini tartışmak ve gelişen basın uygulamaları ile bilgilendirmeyi kapsayan panel düzenlenmesi de planlanırken, programda toplantılar düzenlenerek; ödül töreni, gala yemeği-kokteyl de organize edilecek. Bu arada yörenin tanıtımını sağlamak amacı ile yarım gün turistlik gezi de düzenlenecek.

Program 5-7 Ekim tarihlerinde yapılacak.  Yarışmaya katılacak basın mensupları 17 Eylül’e kadar başvuruda bulunabilecek. Seçici kurul 20-28 Eylül tarihleri arasında ise yarışmada ödül alacakları belirleyecek. Yarışmada yerel televizyon, yerel radyo, yerel dergi, yerel gazete, ulusal haber temsilcisi, yerel internet sitesi dallarında 38 kişiye ödül verilecek.

web: www.kizkalesimedyagunleri.com

e-posta: [email protected]

Telefon: 0530 790 83 43 Vera Nur Özdemir, İbrahim Güvenç


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...