Klimalarla daha ekonomik serinlemek mümkün!

Klimalarla daha ekonomik serinlemek mümkün!

Yaz mevsiminin başlamasıyla sıcaktan bunalan vatandaşlar,serinlemek için soluğu klimanın başında alıyor.Peki, doğru klima kullanımı ile elektrik maliyetlerini düşürmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Klimalarla daha ekonomik serinlemenin ipuçları haberimizin detayında gizli.

18 Temmuz 2017 - 08:01

Serinlemek için klimaları tercih eden vatandaşlar,bu sefer de ay sonunda gelen elektrik faturası nedeniyle terliyor. Uzmanlar, ay sonunda elektrik faturası şoku yaşamak istemeyen vatandaşlara inverter özellikli klima tavsiye ediyor.

Konuyla ilgili klima satış danışmanı Ramazan Tunç “Sıcakların artmasıyla birlikte mağazamıza gelen müşterilerimiz klimalara yöneliyor. Gelen müşterilerimize hem elektrikten tasarruf edecek hem de uzun süre kullanacakları inverter(modeli) özelliklere sahip ürünleri öneriyoruz. Çünkü inverter özelliğine sahip ürünler, yüzde 10- 15 oranındaenerji tasarrufu sağlıyor. İnverter klimalar sadece ilk alındığında fiyatı yüksektir ama uzun ömürlü olan bu ürünler diğer klimalara göre elektrik faturasını çok etkilemediği için aslında vatandaşlar büyük kar ediyor”dedi. İnverter özellikli klimaların elektrik faturalarını büyük oranda düşürdüğünü kaydeden Tunç, ekonomik klima kullanımına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Klima seçiminde bir başka önemli husus ise A+ ve üstü modelini seçerek elektrik tüketimini azaltmış olursunuz. Yine tasarruf etmek için başka bir konu ise evde klimanın kullanımıyla ilgilidir.Evinizde klimanın periyodik bakımı ve temizliğinin yapılması çok önemlidir. Klimanın bulunduğu alan çok fazla güneş alıyorsa perde ile gölgelemekte fayda var. Yine kapıların ve pencerelerin kapalı tutulması gerekmektedir.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı