"Kök Değerler Eğitimi" İl Yürütme Kurulu Toplantısı...

"Kök Değerler Eğitimi" İl Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü Onikişubat Toplantı Salonu'nda "Kök Değerler Temalı Etkinlik Kitabı ve Uygulamaları" konulu İl Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

09 Aralık 2022 - 15:58

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya, Eğitim Müfettişleri Başkan Vekili Ali Arıkoğlu, Müdür Yardımcımız Zekeriya Kahveci, Şube Müdürümüz Hanifi Şahin ile okul ve kurum yöneticileri katıldı.

Millî eğitim anlayışımızın bilime odaklı, ulusal ve kültürel değerlere duyarlı, estetik değerlere sahip, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme doğrultusunda evrensel ve ulusal değerlerden beslenmekte olup bu değerlerin öğrencilere kazandırılması yolunda Millî Eğitim Bakanlığımızca "Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı" hazırlanmıştır. Hazırlanan etkinlik kitabında ele alınan değerler; ideal ve arzu edilen davranış veya yaşam biçimlerini ifade eden üst düzey kavramlar ve doğru kararlara ulaşmada bireylere yardımcı olan genel ilkelerdir. Güncellenen öğretim programlarında farklı olarak öne çıkan hususlar, değerlerimiz ve yetkinliklerdir. Disiplin alanlarının her birinde öğrencilere aktarılması hedeflenen 10 kök değer ve bu değerlere ilişkin tutum ve davranışlar belirlenmiş olup kök değerler (adalet, sabır, saygı sevgi, sorumluluk, dostluk, dürüstlük, öz denetim, yardımseverlik ve vatanseverlik), öğrencilerimize kazandırılması hedeflenen değerler arasında öncelikli öneme sahip olan ve diğer disiplinlerle ortak olarak kazandırılması hedeflenen temel değerlerdir.

Bu anlamda ilimiz genelinde uygulama birliğinin oluşması için gerçekleştirilen toplantıda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.Toplantı uygulama sürecinin istişare edilmesinin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Değerler Eğitimi “Kök Değerler Temalı Etkinlik Kitabı”na aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kitap/degerler-egitimi/index.html

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...