Konut satışları arttı

Konut satışları arttı

2016’da rekor kıran konut satışlarında 2017 hızlı başladı. Yılın ilk ayında ev satışları yüzde 13 artış göstererek, toplamda 95 bini aştı. Uygun faizli kredili satışlara ilgi artarak devam ediyor.

07 Mart 2017 - 13:35

Türkiye’de başlayan değişim hareketi konut satışlarına da yansıdı. Geçen yıl Ocak ayında Kahramanmaraş’ta 500 konut satışı yapılırken bu sayı bu yıl ocak ayında 163 adet artarak 663’e ulaştı. Öte yandan ihracat rakamı ise yüzde 19 artarak 80 milyon 903 bin 42 dolar olmuştu.

Türkiye’nin en dinamik şehirlerinin başında gelen Kahramanmaraş’ta,  ihracat rakamlarının artmasının ardından bir sevindirici haberde konut satışlarından geldi. İpoteksiz konut satışlarında geçen yıla göre 166 adetlik bir yükseliş gerçekleşti. Geçen yıl ocak ayında 500 konut satışı yapılırken bu rakam bu yıl ocak ayında 663’e ulaştı. İpotekli satışlarda ise geçen yıla göre artış yaşandı. Geçen yıl ocak ayında 715 satış yapılırken bu yıl ocak ayında bu rakam bin 072’ye yükseldi.

 

ARTIŞ YAŞANDI

2016 yılını yeni bir rekorla kapatan konut satışları 2017 yılına da hızlı başladı. TÜİK’e göre konut satışı Türkiye geneli Ocak’ta geçen yıla göre yüzde 12.8 artarak 95 bin 389 oldu. Artışta uygun ödeme koşulları ile düşen konut kredisi faiz oranları etkili oldu. emlak Konut  öncülüğünde başlatılan kampanyaların şubat ayında da ivmeyi yukarı çekmesi bekleniyor

Konu hakkında bir açıklama yapan Kozan Emlak sahibi Hatice Küçükkozan, “2017’ye sektör hızlı giriş yaptı Hükümetin inşaat sektörünün önünü açan ve satışları hızlandıracak kararlar alması, sektör temsilcilerinin kampanya oluşturmasıyla satışlarda artış yaşandı ve yaşanmaya devam etti. Bunun yanında yatırım seferberliği ve ekonominin iyi gitmesi geçen yıla göre satışları arttırdı” dedi. (ZEKİ DEMİR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın