KOSGEB’e Neden Müdür Atanmıyor?

KOSGEB’e Neden Müdür Atanmıyor?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş Şubesi, yaklaşık 7 aydır müdür ataması bekliyor!

19 Nisan 2017 - 13:17

OHAL kapsamında çıkartılan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 2016 yılının Eylül ayında KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürlüğü görevinden ihraç edilen Gökhan Doğan’ın yerine aradan 7 ay geçmesine rağmen hala bir atama yapılmadı. Doğan’dan boşalan koltuğa şu anda Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir vekâlet ediyor; ancak hem Osmaniye hem de Kahramanmaraş sorumluluğunda olduğu için her 2 şehre de yetişmek mümkün olmuyor. KOSGEB desteklerinden iyi derecede yararlanan Kahramanmaraş, acil olarak KOSGEB il Müdürü ataması bekliyor.

KOBİ’lere sağlanan desteklerden en çok faydalanan şehirler listesinde ilk sıralarda yer alan Kahramanmaraş için şüphesiz KOSGEB ayrı bir önem taşıyor.

Kahramanmaraş, KOSGEB Eski Müdürü Gökhan Doğan’dan boşalan koltuğa bir süredir vekâlet eden Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir’in atanmasını bekliyordu. Ancak 7 aylık süre zarfında herhangi bir atama yapılmadı. Vekâleten Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’ne bakan Karademir ise hem Osmaniye’nin hem de Kahramanmaraş’ın yükünü taşıyor. Türkiye genelinde KOBİ sayısında 23’üncü sırada yer alan Kahramanmaraş, 2016 yılında KOSGEB’den en çok destek gören 12’inci il olmuştu. 2016 yılında sadece 6 milyon TL yeni girişimci desteği alan Kahramanmaraş, Türkiye’de en çok yeni girişimci desteği veren 10’uncu kent olmayı başarmıştı. KOSGEB aracılığıyla milyonlarca desteğin sağlandığı Kahramanmaraş’ın yeni destek programlarından en iyi şekilde yararlanmaya devam edebilmesi için bir an önce İl Müdürü atamasının yapılması gerekiyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke genelinde tüm kurum kuruluşlarda operasyonlar yapılmış; FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle on binlerce kişi görevinden ihraç edilmişti. Kahramanmaraş’ta da birçok kamu kurum ve kuruluşlarında ihraçlar yaşanmış, ancak bir kısmının ataması yapılabilmişti. Eski KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer 1. Sayısında yayımlanan listeyle ihraç edilmişti. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x