KOSGEB’in adaletsizliğine Kahramanmaraş milletvekilleri neden...

KOSGEB’in adaletsizliğine Kahramanmaraş milletvekilleri neden sessiz?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat depreminin enkazı altında kalan işletmelere bir darbeyi de KOSGEB’in vurmasına Kahramanmaraş milletvekilleri sessiz kalıyor.

13 Mart 2024 - 17:48

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın KOSGEB tarafından deprem bölgesine yapılan finansman desteğine ilişkin ödeme süreçlerinin yeniden başladığını açıklamasına rağmen KOSGEB’in kentte yaptığı adaletsiz dağıtımla işletmelerin zor durumda bırakılışı karşısında kentin vekilleri sessizliğini koruyor. 

Depremzede esnaflara bir darbe de milletvekillerinden

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta KOSGEB, işletme ayrımı yaparak, işyerleri yıkılan esnaflara yapılacak ödemeler konusunda adaletsiz dağıtıma imza atıyor. KOSGEB, kentte zarar gören Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri seçerek ödemeleri istedikleri işletmelere vermeye devam ediyor. 6 Şubat’ta en büyük hasarı Kahramanmaraş ve Hatay almasına ve büyük yıkıma uğramasına rağmen zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelere bir darbe de KOSGEB vurmaya devam ediyor. Seçim zamanı siyasi arenaya çıkıp vatandaşın hakkını savunacağını iddia eden özellikle Deva Partisi Kahramanmaraş milletvekili İrfan Karatutlu ve AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin, Mevlüt Kurt ve Tuba Köksal, MHP’li Zuhal Karakoç Dora ve CHP’li Ali Öztunç KOSGEB’in bu adaletsizliğine sessiz kaldılar.

Bizi deprem değil bu adaletsizlik yıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından 20 milyar Japon Yeni Kredi Anlaşması ile yaklaşık 4 milyar TL olan kredinin ödemelerine yakında başlanacağını belirtmişti. Ancak işletmelere can suyu olacak ve önceliğin işyeri yıkılan işletmelere verilmesi gereken ödemeler Kahramanmaraş milletvekillerinin KOSGEB’in adaletsizliğine gözlerini kapatmaları sebebiyle ihtiyacı olan işletmelere ulaşmıyor. KOSGEB’den hakkını alamayan esnaflar isyan ederek milletvekillerini göreve çağırdı. Vekillerin esnafın hakkını savunmadığına inandıklarını kaydeden işletme sahipleri siyasilere ateş püskürerek, “Bizi deprem değil bu adaletsizlik yıktı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x