Köy Yaşam Merkezleri Vatandaş ve öğrencilere destek olmaya devam...
Reklam

Köy Yaşam Merkezleri Vatandaş ve öğrencilere destek olmaya devam ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Son olarak Türkoğlu ilçesinde bulunan Göllühöyük Körkocalar İlkokulu’na ait öğretmen lojmanı, yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından köy yaşam merkezine dönüştürülerek vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

11 Ocak 2023 - 17:02

Millî Eğitim Bakanlığınca kapalı köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması amacıyla uygulamaya konulan Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında ilimizdeki çalışmalar devam ediyor. İlimizde kullanıma kapalı köy okulu binaları, köy halkının ihtiyaçları doğrultusunda okul öncesi, ilkokul, kurs merkezi gibi farklı alanlarda vatandaşlar ve öğrenciler için eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Bu kapsamda Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak bakım, onarım ve donatım çalışmaları tamamlanan Türkoğlu Göllühöyük Körkocalar İlkokulu’na ait öğretmen lojmanı, köy yaşam merkezine dönüştürülerek vatandaşlar için hizmet vermeye başladı.

Türkoğlu Göllühöyük Körkocalar Yaşam Merkezi, yakın ikâmet yerlerinde yaşayan kadın vatandaşların talebi doğrultusunda açılan Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı Kursu ile yaşam alanı olmaya başladı. Kursiyer vatandaşlar, yapılan çalışmanın çok yerinde olduğunu kaydederek projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Türkoğlu Göllühöyük Körkocalar Yaşam Merkezi’nin yapımından önce ilimizde şu ana kadar Ekinözü Altunyaprak Şehit Öğretmenler Köy Yaşam Merkezi, Ekinözü Çiftlik Köyü Köy Yaşam Merkezi ve Onikişubat Kumaşır Köy Yaşam Merkezi’nin yapımının tamamlandığını belirterek, “Yapımı tamamlanan köy yaşam merkezlerimiz, vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize hizmet vermeye başladı. Bakanlığımızın başlattığı proje dâhilinde yürüttüğümüz çalışmalardan hem vatandaşlarımız hem de öğrencilerimiz çok memnun. Bu memnuniyeti farklı ilçelerimize de taşıma çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesile ile yapılan köy yaşam merkezlerinde ve yürütülen kurslarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x