KSÜ 15 Temmuz Şehitlerini yâd etmek için yürüdü
Reklam

KSÜ 15 Temmuz Şehitlerini yâd etmek için yürüdü

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminin 4’üncü yılı münasebetiyle ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mehteran eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

16 Temmuz 2020 - 03:02

15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimizi yâd etmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, KSÜ Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Covid 19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına riayet edilerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Rektörlük binası önünden başlayarak Kongre Merkezinde son buldu.

Kongre Merkezi önünde katılımcılara seslenen Rektör Can, konuşmasına şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarak başladı.

Hain FETÖ’nün milletin silahlarıyla milletin iradesini gasp etme girişiminde milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve güvenlik güçlerimizin onurlu duruşu neticesinde muvaffak olamadığını hatırlatan Rektör Can,  milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hedef alan her türlü girişimin karşısında olduğunu ve bu hain emelleri püskürtecek kudrette olduğunu vurguladı.

KSÜ olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 16 Temmuzda resim sergisi ve konferans, 17 Temmuzda ise mevlid-i şerif programı ve konferans düzenleyeceklerini belirten Rektör Can, programların Covid 19 pandemi süreci kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirileceğini söyledi.

Program Rektör Can’ın konuşmalarının ardından KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk tarafından Yeniçeri Gülbang’ının okunması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x