KSÜ Bilgisayar Laboratuvarları öğrencilerin kullanımına...
Reklam

KSÜ Bilgisayar Laboratuvarları öğrencilerin kullanımına açıldı

Koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için Uzaktan Eğitim Sistemini ivedilikle devreye sokan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), yılsonu sınavları ve bütünleme sınavlarının yapılmaya başlandığı günlerde Üniversite, Avşar Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerindeki bilgisayar laboratuvarlarını yükseköğretim kurumlarına kayıtlı olan ve Kahramanmaraş’ta ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine açtı.

06 Haziran 2020 - 04:00

Bütün dünyayı etkileyen Covid 19 pandemi sürecinin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde atlatılması için KSÜ olarak ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde hareket ettiklerini, toplum olarak başarılı bir mücadele sergilediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ bünyesinde kısa sürede gerekli sistem altyapısının oluşturularak uzaktan eğitim sürecinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla ödev ve sınavlarını sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ilkeler doğrultusunda üniversitelerin teknolojik/bilgisayar/internet altyapısının bütün üniversite öğrencilerinin kullanımına açıldığını ifade eden Rektör Can, Kahramanmaraş dışında ikamet eden KSÜ öğrencilerinin de bulundukları illerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarından faydalanabileceklerini söyledi.

Talep etmeleri halinde bütün üniversite öğrencilerinin gerekli sağlık önlemleri ve belirlenen kurallar çerçevesinde KSÜ bilgisayar laboratuvarları ve internet altyapısından yararlanabileceklerini belirten Rektör Can, “Üniversitemiz öğrencileri ve ilimizde ikamet eden yükseköğretim öğrencileri, hem ödevlerini hem de uzaktan yapılan sınavlarını yerleşkelerimizdeki bilgisayar laboratuvarlarımızda yapabilecekler. Üniversitemizin teknolojik/bilgisayar/internet altyapısını öğrencilerimize sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bütün öğrencilerimize sınavlarında başarılar, aileleriyle birlikte sağlıklı günler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Covid 19 pandemi sürecinde vatandaşlarımızın hiçbir mağduriyet yaşamaması için gerekli adımları atan ülkemiz yöneticilerine ve üniversitelerde öğrencilerin eğitim-öğretimlerini sorunsuz olarak devam ettirebilmeleri için alınan tedbirlerin yürütülmesine öncülük eden YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’a şükranlarını ifade eden Rektör Can, diğer illerde üniversite imkânlarını KSÜ öğrencilerinin kullanımına sunan rektörlere de teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x