KSÜ bölüm ve programları Aksu Tv’de tanıtılıyor

KSÜ bölüm ve programları Aksu Tv’de tanıtılıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tercih dönemi öncesinde tanıtım faaliyetlerine hız verdi. Çevrimiçi sanal fuarlar ve sosyal medya kanalları üzerinden yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüten KSÜ’de, üniversite üst yönetimi ve akademisyenler de Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi Aksu Tv’de gerçekleştirilen yayınlara katılarak bölüm ve programları tanıtıyor.

24 Temmuz 2020 - 08:58

Aksu Tv’de gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri kapsamındaki ilk yayına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can katıldı. Haber Ötesi programında Murat Eğridağ’ın sorularını cevaplayan Rektör Can, üniversitemizin genel durumu, yeni gelişmeler ve üniversitemiz hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 pandemisi kapsamında üniversitemizde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Rektör Can, “Ülke olarak salgını en az zararla atlatmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın öncülüğünde devlet ve millet olarak büyük bir mücadele verdik. Zamanında yapılan doğru müdahalelerle salgının yıkıcı etkilerini en aza indirmek için çaba sarf ettik. Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde süreci başarı ile yürüttük. Bu mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

“Öğrencilerimizin dönem kaybı yaşamaması için eğitim ordusu olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirerek, tüm dünyayı derinden etkileyen bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüttük.” diyen Rektör Can, “Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde Uzaktan Eğitim Sistemini hızlı bir şekilde uygulamaya koyduk.  Üniversite olarak güçlü bir teknoloji altyapısına sahibiz. 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemini Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden başarıyla tamamladık. Yaz okulunu da sorunsuz bir şekilde sistem üzerinden yürütüyoruz. Covid 19 pandemi sürecinin seyrine göre yeni dönem için bütün hazırlıklarımızı yaptık.” ifadelerini kullandı.

“KSÜ olarak şehir ve toplumla bütünleşen bir üniversite olarak şehrimizin ve ülkemizin her meselesini kendi meselemiz bilip çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.” diyen Rektör Can, Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümüne katkı sunan projelere ve lisansüstü tezlere yüzde 50’ye kadar ilave destek verdiklerini söyledi.

KSÜ’nün fiziki ve teknik altyapısını güçlendirme ve daha etkin kullanmaya ilişkin bir dizi çalışma yürüttüklerini belirten Rektör Can, son bir yılda bölgenin en büyükleri arasında yer alan kongre merkezi, yarı olimpik yüzme havuzunuzu ve yeni kütüphane binasını Kahramanmaraş ve öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını hatırlattı.

Öğrenci ihtiyaçlarını dikkate alarak 24 saati dolu dolu yaşayan bir üniversite inşa ettiklerinin altını çizen Rektör Can, tamamlanan yeni projelerle öğrencilerin teorik ve pratik becerilerinin yanı sıra sosyal becerilerini de geliştirerek daha donanımlı bireyler olarak hayata atılmalarını sağladıklarını belirtti.

Burs, barınma ve ulaşım açısından KSÜ’nün öğrencilerine önemli imkânlar sunduğunu belirten Rektör Can, “Doğal güzelliklere sahip sakin ve huzurlu bir şehir olan Akdeniz’in incisi Kahramanmaraş’ta bulunan üniversitemizde, öğrencilere en iyi hizmetin sunulmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin burs, barınma ve ulaşım hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilmeleri açısından kurum ve kuruluşlarla yakın işbirlikleri yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

KSÜ olarak nitelikli akademik ve idari personel kadrosu ve fiziki altyapısı ile büyüyen ve gelişen bir üniversite olduklarını ifade eden Rektör Can, “Üniversitemizde öğrenci merkezli eğitimi, insan merkezli yönetimi, istişare, ehliyet, liyakat ve adalet anlayışını hâkim kılmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi alanlarının gerektirdiği bilgilerle donanımlı bireyler olarak yetiştirirken, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere de önem veriyoruz. Yıl geneline yayılan konferans, toplantı ve fuar etkinlikleriyle öğrencilerimizi kariyer yaşamlarına hazırlıyoruz. İş dünyasının önemli isimleri ve öğrencilerimizi çeşitli etkinliklerde bir araya getirerek, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam edilmeleri noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası edindiği başarı ölçüsünde kendimizi başarılı kabul ediyoruz.” dedi.

KSÜ’de teori ve pratiği bir arada sunan bir eğitim anlayışına sahip olduklarını dile getiren Rektör Can, özellikle uygulamalı bölümlerde etkili staj ve pratik eğitimi önemsediklerini söyledi.

“Eğitim, bilim ve teknoloji alanında istikrarlı bir şekilde ilerlerken dünyadaki bilimsel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Dünyanın her yerinden üniversitelerle karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını önemsiyoruz.” diyen Rektör Can, “Bu manada yurtdışı tanıtım fuarlarında üniversite olarak yer alarak, ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi dünyaya tanıtıyoruz. Son olarak İsviçre Cenevre ve Finlandiya Helsinki’de gerçekleştirilen uluslararası fuarlara bizzat katıldım. Üniversitemizin Erasmus programı kapsamında 64, Farabi programı kapsamında 95 ve Mevlana programı kapsamında 47 üniversite ile öğrenci değişim anlaşması bulunuyor. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu üniversite sayısını daha yukarılara çekmek için çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

Aksu Tv’de gerçekleştirilen tanıtım faaliyetleri kapsamında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tanıtımları belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Asilhan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki Gündem programının 20 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilen yayınına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Fen- edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı katıldı.

Programın 27 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan yayınına; Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel, Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir katılacak.

Erol Güner’in hazırlayıp sunduğu Eğitime Bakış programının 16 Temmuzdaki yayınına Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla İdikut, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz katıldı. 22 Temmuzdaki yayına ise Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şule Kısakürek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özkarcı, Göksun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Denizdurduran ve Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Haluk Pınar katıldı.

Eğitime Bakış programının 29 Temmuzda gerçekleştirilecek olan yayınına ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder, Andırın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Pazarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fetih Yanardağ ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Kocabaş katılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...