KSÜ Çocuk Üniversitesinde Eğitim-Öğretim devam ediyor

KSÜ Çocuk Üniversitesinde Eğitim-Öğretim devam ediyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesinde eğitim-öğretim faaliyetleri devam ediyor.

10 Nisan 2019 - 23:42

KSÜ Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Çocuk Üniversitesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek işleyişe ilişkin KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir’den bilgi aldı.

Çocuklara yönelik eğitim-öğretim ve çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrencilerin bilişsel, duyusal, sosyal ve bedensel olarak çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Çocuk Üniversitesinde ilkokul 4. Sınıf öğrencisi 25 çocuktan oluşan ilk gurubun eğitimleri sürüyor.

Çocuk Üniversitesinde öğrencilere: Öğretim Görevlisi Cengiz Ayhan Zıba “STEM Uygulamaları-Robotik Kodlama”, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Kuru “Eğitsel Oyunlar”, Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Akbana “Oyunlarla İngilizce Telaffuz ve Konuşma Öğretimi”, Doç. Dr. Evrim Ural “Temel Fen Laboratuvarı Uygulamaları”, Öğretim Görevlisi Arif Yücel “Hat-Estetik-İslam Estetiği”, Doç. Dr. Ercüment Yıldırım “Eski Toplum Dilleri - Uygulamalı Tablet Yazımı”, Dr. Öğretim Üyesi Ali Rahmi Kaya “Bitki Faunası”, Prof. Dr. Ali Arda Işıkber “Böcek Faunası”, Dr. Öğretim Üyesi Erkan Atalmış “Zeka Oyunları ve Lego”, Dr. Öğretim Üyesi Selcen Kök “Düşünceden Eyleme Siyaset”, Dr. Öğretim Üyesi Aliye Kamalak ve Nurdan Nalçacı “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi”, Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan “Orff Çalgıları”, Doç. Dr. Ünal Türkçapar “Fiziksel Aktiviteler (Eğitsel Oyunlar)” ve Öğretim Görevlisi Özlem Gürler “Ritim Eğitimi (Step- Aerobik)” konularında eğitimler verdi.

Amaçlarının üniversite eğitimi oranını yukarıya çekmek ve çocuklarla hayat boyu süren bir ilişki tesis etmek olduğunu hatırlatan Rektör Can, “Çocuk Üniversitesini tamamlayan mezunlarımızla kurduğumuz güçlü bağları hayat boyu sürdürmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

KSÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülay Bedir ise Çocuk Üniversitesinde bilim, sanat ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Toplam 2 ay sürecek bilim, sanat ve teknoloji alanlarını kapsayan eğitimlerin ardından 23 Nisan’da diploma ve biniş giydirme töreni gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x