KSÜ’de 2. Hipotez Yarışması Yapıldı

KSÜ’de 2. Hipotez Yarışması Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından düzenlenen Hipotez Yarışmalarının ikincisi, 25 Mayıs 2017 tarihinde KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2017 - 21:30

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada 17 hipotez yarıştı. Birbirinden kaliteli ve özgün hipotezlerin yer aldığı yarışmada dereceye girenlerin tespitinde Değerlendirme Kurulunun oldukça zorlandığı gözlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeynep Özdemir “Yatalak hastalar yatakta sağa sola çevrilebilse yatak yaralarının  (dekübitüs ülserlerinin) açılması geciktirilebilir mi?” konulu hipotezi ile birinci olurken, KSÜ Tıp Fakültesi Öğrencisi Furkan Baran “Kontrollü Tansiyon = Uzun Yaşam” konulu hipotezi ile ikinci, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Fatma Sinem Hatipoğlu ise “Red Bull Enerji İçeceğinin Düzenli Kullanımının Kardiyovasküler Sonuçları” konulu hipotezi ile üçüncü oldu. “Deneysel Migren Modeli Oluşturulan Erişkin Sıçanlarda N, N- Dimetiltriptamin'nin Etkisinin Araştırılması” konulu hipotezi ile KSÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Barış Demir ve  “Deneysel Miyokard Enfarktüsü Oluşturulmuş Domuz Modellerinde Altın Oran ve Muhtemel Oransal Değişimler” konulu hipotezi ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Emine Ecem Çakır mansiyon ödülüne layık görüldü.

Programın son bölümünde Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur tarafından verilen “Düşünceden Ürüne Ar-Ge” konulu konferans büyük ilgi görürken yarışma programı, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü