KSÜ’de Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi
Reklam

KSÜ’de Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından Milli Mücadele’nin 100. yılı ve Cumhuriyetin ilanının 96. Yılı kutlamaları kapsamında Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirildi.

01 Kasım 2019 - 23:48

Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tnk. Alb. Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları, üniversite protokolü, personel ve öğrencilerin katılımıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasını Rektör Can yaptı.

Konuşmasına şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ederek başlayan Rektör Can, cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yılını kutladı. Cumhuriyetin 96. yılının bütün yurtta heyecan ve coşku ile kutlandığını ifade eden Rektör Can, KSÜ olarak bu coşkuyu azami düzeyde yaşamak ve yaşatmak için çok sayıda etkinliğe imza attıklarını söyledi.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise konser programının gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür ederek, Milli Mücadele’nin 100. yılını ve Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından GSF Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Birbirinden güzel eserlerin icra edildiği konserin sonunda protokol üyeleri tarafından koro ve saz ekibine teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Belge takdiminde konuşan Garnizon Komutanı Tnk. Alb. Emin Mehmet Terzioğlu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ifade ederek, “Ortak değerimiz olan Atatürk’ümüzün, Ulu Önderimizin sevdiği şarkıları bu derece genç koro ve sazlardan dinlemek bizler için ayrı bir bahtiyarlık.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”