KSÜ’de büyük düşüş

KSÜ’de büyük düşüş

Tubitak tarafından her yıl 5 kategoride araştırılıp yayınlanan Yenilikçi ve Girişimci Üniversiteler arasında 2014 yılında 23’üncü olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2016 verilerine göre ilk 50’ye giremedi.

07 Ekim 2016 - 07:31 - Güncelleme: 12 Ekim 2016 - 12:17

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Bu yılın birincisinin 95,3 puanla Sabancı Üniversitesi olduğunu bildiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ikinci sırada 85,80 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ), üçüncü sırada ise 82,63 puanla Bilkent Üniversitesi'nin bulunduğunu ifade etti. İki yıl önce 21’inci sıraya kadar yükselen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin isminden ise ilk 50’e eser yoktu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi TUBİTAK tarafından her yıl açıklanan yenilikçi ve girişimci üniversiteler arasında ilk 50’ye giremedi. 2012 yılında ilk defa yapılan araştırma da listeye 41’inci sıradan giren ve her yıl üst basamaklara doğru yükselen KSÜ, 2013’te 33, 2014’te 21’inci sıraya çıkarak büyük bir rekor kırmıştı.

2014’te yapılan rektörlük seçiminin ardından hızla Girişimci ve Yenelikçi Üniversiteler arasında hızla düşüşe geçen Sütçü İmam Üniversitesi 2016 yılını büyük bir kayıp olarak kapattı. Her yıl geriye doğru giden Üniversite de rektör Deveci ile ilgili MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner’in rektörlüğün ülkücü akademisyenlere yönelik tavrını eleştirmişti. İl Başkanı Öner’in paylaşımında belirttiği Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin bu tavrının KSÜ’yü üst basamaklara atlatmak yerine kendisine yakın olmayan akademisyenlerle uğraşmak’ olarak algılandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın