KSÜ’de "Geleneksel Türk Okçuluğu: Geçmişten...

KSÜ’de "Geleneksel Türk Okçuluğu: Geçmişten Geleceğe" konulu konferans düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ata Sporları Öğrenci Topluluğu tarafından "Geleneksel Türk Okçuluğu: Geçmişten Geleceğe" konulu konferans düzenlendi.

15 Aralık 2019 - 02:00

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş yaptı. Okçuluğun Türk kültürü ve tarihinde önemli yeri olan bir spor ve sanat dalı olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Okumuş, okçuluk sporunun tanıtımına katkı sağlayan bu etkinliği gerçekleştiren Ata Sporları Öğrenci Topluluğuna teşekkür etti.

Ata Sporları Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Tuğrul Avcı ve topluluk başkanı Abdülbaki Güngör de birer konuşma yaparak topluluk faaliyetlerine ilişkin bilgi verdiler.

Açılış konuşmalarının arından Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Erhan Uzman, "Geleneksel Türk Okçuluğu: Geçmişten Geleceğe" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Okçuluğun 40 bin yılı aşkın tarihiyle önemli bir savaş sanatı olduğuna dikkat çeken Erhan Uzman, okçuluk eğitim aşamalarına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Okçuluğun her yaşa hitap eden bir spor dalı olduğunu belirten Uzman, katılımcıların konuya ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel: “Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız”
Başkan Görgel: “Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız”