KSÜ’de Öğretmenler Gününde ‘Müziği Öğretmek’...
Reklam

KSÜ’de Öğretmenler Gününde ‘Müziği Öğretmek’ söyleşisi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ‘Müziği Öğretmek’ konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

25 Kasım 2020 - 02:50

Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilen söyleşi programına KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, farklı şehirlerden akademisyenler ve müzik eğitimcileri ile GSF öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Müziğin seslerle yapılan bir güzel sanat dalı olmasının yanı sıra aynı zamanda önemli bir eğitim öğretim aracı olduğunun altını çizen Rektör Can, “Müzik, seslerle ve ritimle yapılan anlatım sanatıdır. Müzik insandan insana uzanan evrensel bir dildir. Uygarlığın gelişimi ile müziğin gelişimi her zaman eş zamanlı olarak gitmiştir. Dünyada bütün topluluklar tarih boyunca müziğin eğitim işlevine inanarak, müziğe bir eğitim aracı olarak büyük önem göstermişlerdir. Bu yüzden de birçok düşünür, devlet adamı ve eğitimci müziğin gelişmesine yardım etmiş, katkıda bulunmuştur.” diye konuştu.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından KSÜ GSF Müzik Bölümü Dr. Öğretim üyesi Ezgi Tekgül’ün moderatörlüğünü yürüttüğü ‘Müziği Öğretmek’ konulu söyleşi programına geçildi. Prof. Nezihe Şentürk ve Müge Özel’in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide sanat, müzik ve öğretmenlik mesleği farklı yönleriyle ele alındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...