KSÜ’de Şair Osman Sarı’ya Vefa Programı düzenlendi

KSÜ’de Şair Osman Sarı’ya Vefa Programı düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş ve Yöresi Kültürel Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu işbirliğinde Kahramanmaraşlı Şair Osman Sarı’ya vefa programı düzenlendi.

27 Nisan 2019 - 03:13

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencileri mesleki açıdan donanımlı olarak yetiştirirken diğer yandan da kültür ve köklerine bağlı bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisine olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin yetiştirdiği önemli isimleri bu tür programlar vasıtasıyla öğrencilerle buluşturduklarını ifade eden Rektör Can, Türk şiirinin güçlü kalemlerinden Osman Sarı’yı da bu anlamda üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından Osman Sarı’nın hayatını anlatan video gösterimi gerçekleştirildi.

Video gösteriminin ardından söyleşi programına geçilirken Kahramanmaraş ve Yöresi Kültürel Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk’ün yönetiminde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Sarı ve Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar eski Genel Müdürü Osman Nalbant tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi kapsamında Şair Osman Sarı’nın çocukluk ve gençlik yılları, edebiyatla tanışması ve Türk Edebiyatının önemli isimleriyle kesişen yollarına ilişkin anekdotlar paylaşıldı.

Söyleşinin ardından Rektör Can tarafından Şair Osman Sarı ve Osman Nalbant’a günün hatırası için hediye takdimi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi