KSÜ’de sistem skandalı, ameliyatlar iptal!

KSÜ’de sistem skandalı, ameliyatlar iptal!

KSÜ Tıp Fakültesi’nde yeni değiştirilen otomasyon sisteminde yaşanan aksaklıklar hastanede profesöründen hastasına herkes perişan oldu.

05 Ocak 2018 - 08:21

Mevcut yazılım şirketini ve yazılımı değiştirmek isteyen hastane yönetiminin yaptığı değişiklik vatandaşı zor durumda bıraktı. Özellikle beyin cerrahi kısmında bu hafta yapılması gereken ameliyatların birçoğu bu durum gerekçe gösterilerek önümüzdeki Pazartesiye kadar iptal edildiği öne sürüldü.

En çok kat sekreterlerini zor durumda bırakan sıkıntılı durum ile ilgili şikâyette bulunan vatandaşlar: “İki gündür perişan halde buradayız. Çok önceden ameliyat günü belli olan hastalar operasyona giremedi. Doktor ‘Yapabileceğim bir şey yok. Cihazlar çalışmadan ameliyat yapamam. Haftaya durum düzelirse yeni sırayı bildiririz.” Diyor. Bir hafta insan bekletilir mi? Sağlımızın değeri kalmamış. Gibi ifadelerle hastane yönetimini eleştirdiler.

Ameliyat için hastaneye gelen vatandaşlar, sekreterlerin başında kuyruk oluşturdu, ancak sistem doğru çalışmadığı için sıra alamadı.

Bu arada Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak incelediğimiz hastanenin özellikle acil kısmında oluşan cam kırıkları ile tadilat gereken bazı yerlerin ilginç şekilde onarılması ve yenilenmemesi objektiflerimize takılan diğer bir ayrıntıydı. (KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ/GÖKHAN DÖKÜCÜ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı