KSÜ’deki dosyalarla ilgili savcılık görevsizlik kararı verdi

KSÜ'deki dosyalarla ilgili savcılık görevsizlik kararı verdi

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki bazı ihalelerde usulsüzlük olduğu iddialarıyla ilgili haberine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sitesinden bir duyuru ile suç ihbarı taşıyan tüm haberlerin büyük bir dikkatle ve titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

08 Ağustos 2017 - 10:42 - Güncelleme: 08 Ağustos 2017 - 10:46

Kamu adına görev yapan Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi elindeki resmi belgelere dayanarak KSÜ’de Trijenerasyon tesisi, Öğrenci Bilgi Otomasyon Programı ve Tıp Fakültesi hastanesinin yanındaki çarşı yapım ihalelerini mercek altına almış ve usulsüzlükleri belgeleriyle yayınlamıştı.

Haberler üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı resmi internet sitesinden bir duyuru yaparak dosyaların soruşturma yapmak görev ve yetkisinin YÖK’e ait olduğunu ve görevsizlik kararı ile dosyayı YÖK Başkanlığına gönderildiğini belirtti.

Başsavcılık resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verdi;

 

YEREL BASINDA KSÜ REKTÖRLÜĞÜ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

“Bir kısım yerel basında KSÜ Rektörlüğü hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli soruşturmalar ilk ihbar / bildirim / şikâyetler üzerine başlatılmış olup; 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanununun 53. Maddesi gereğince; Yüksek Öğretim Personeli olan bahse konu şahısların görevleri ile ilgili isnat olunan iddialara ilişkin soruşturma yapmak görev ve yetkisi Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na ait olduğu anlaşılmakla; İlgili dosyalar gereğinin takdir ve ifası için görevsizlik kararı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Gerek yerel basında, gerek ulusal basında Kahramanmaraş ili özelinde suç ihbarı niteliğini taşıyan tüm haberler büyük bir dikkat ve titizlikle değerlendirilmekte olup, gereğine ivedilikle tevessül edilmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 03.08.2017

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı”


Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasının ardından konuyu araştıran Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Yüksek Öğretim Kurumu’na giden dosyayla ilgili YÖK’ün KSÜ’ye bilgi sorduğu ve dosyanın üzerinin kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Bu arada Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının dosyalarla ilgili 3628 sayılı kanunun 17. Maddesini neden uygulamadığı merak konusu oldu. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...