KSÜ, Ehl-i Beyt Âşıklarını Buluşturdu

KSÜ, Ehl-i Beyt Âşıklarını Buluşturdu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından “Ehl-i Beyt Aşkına” konulu konferans düzenlendi.

29 Eylül 2017 - 13:40

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonundaki program, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arif Yücel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Arif Yücel ve Ahmet Görüzoğlu tarafından tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleştirildi.

 Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Mehmet Yaşar’ın okuduğu Ehl-i Beyt aşkını anlatan şiirlerin ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi, Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı, KSÜ Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı İsmail Göktürk tarafından ““Ehl-i Beyt Aşkına” konulu konferans verildi.

 “Ehl-i Beyt’i sevmek imanın gereğidir.” diyen ve Ehl-i Beyt sevgisinin toplumu birleştirici rolünden bahseden Göktürk, “Ehl-i Beyt, bizi bir araya getirmesi gereken bir değerken nasıl oluyor da ayrılıklara yol açıyor, anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

 Medeniyetimizde Ehl-i Beyt sevgisine ilişkin bilgiler paylaşan İsmail Göktürk, medeniyetimizin zirvesi olan Osmanlı’da Ehl-i Beyt’e gösterilen sevgi ve hürmeti örnekler vererek anlattı.

 Konferans sunumunun ardından katılımcılara Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanında aşure ikramı yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x