KSÜ Electronic Bees Takımı, Türksat model uydu yarışmasında 3....

KSÜ Electronic Bees Takımı, Türksat model uydu yarışmasında 3. oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Electronic Bees takımı, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. (TÜRKSAT) tarafından üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 2.’si düzenlenen Model Uydu Yarışması'nda 3’üncü oldu.

19 Eylül 2017 - 00:21

Model Uydu Yarışması, 7-9 Eylül 2017 tarihlerinde TÜRKSAT Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirildi. 8 aylık süreçte PDR (Prelimary Design Review), CDR (Critical Design Review), QR (Qualification Review) aşamalarının tamamlanması ile birlikte üç günlük FRR (Flight Readness Review), Flight ve PFR (Post Flight Review) aşamalarını içeren yarışmada 11 takım başarı ile uçuşlarını gerçekleştirdi.

Yapılan uçuşlarda, konum, basınç, yükseklik, sıcaklık, hız, batarya bilgisi gibi telemetri verileri toplanarak otonom olarak değerlendirildikten sonra eşzamanlı bir şekilde takımların işlettikleri özgün tasarımlı yer istasyonlarına aktarıldı. Bu veriler, oluşturulan hakem heyeti ve yarışmacı takımlar tarafından analiz edildikten sonra takımlar uçuş raporlarını oluşturup uçuştan bir gün sonra hakem heyetine detaylı sunum yaptı. Sunumların ardından son puanlama yapılarak tüm takımların final puanları belirlendi. Yarışma sonucu Akdeniz Üniversitesi takımı birinci, Yıldız Teknik Üniversitesi takımı ikinci olurken, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Alkan'ın danışmanlığını yürüttüğü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans öğrencilerinden oluşan 5 kişilik Electronic Bees takımı üçüncülük elde etti.

TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren ilk takım üyelerine 2 bin TL, ikinci takım üyelerine bin 500 TL, üçüncü takım üyelerine ise bin 000 TL değerinde teknoloji market hediye çeki verildi.

Ödül töreninde konuşan TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, uydu haberleşmesinin kritik önemine ve bu alanda çalışacak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefine işaret ederek yarışmanın bu konuda mühendislik öğrencilerine çok önemli bir vizyon kazandırdığını ifade etti. Ödül töreni, TÜRKSAT yöneticileri ve tüm yarışmacıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”
Prof. Dr. Yurdakul: “Ülkümüz, Duyarlı Bir Millet Olmaktır”
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada
Büyükşehir, Trafikte Güvenlik İçin Sahada