KSÜ, Kilis’te Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenlerle buluştu

KSÜ, Kilis’te Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenlerle buluştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 26 Haziran 2019 tarihinde Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

30 Haziran 2019 - 16:16

Programda ilk sunumu yapan üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı; üniversitemizin adını gururla taşıdığı Milli Mücadele kahramanımız Sütçü İmam’ı anlatarak başladığı konuşmasında Kahramanmaraş ve üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Farklı üniversiteleri tercih eden öğrencilerin ilerleyen yıllarda yatay geçiş yoluyla tekrar Kahramanmaraş’a dönmek istediklerini kaydeden Prof. Dr. Saltalı, yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin yatay geçiş başvurusunda bulunduğunu sadece Tıp Fakültesine 78 öğrencinin geri döndüğünü belirtti.

Öğrencilerimizin ilk tercihte büyükşehirlerdeki üniversiteleri tercih ettiklerini, sonra büyükşehirlerdeki karşılaştıkları yurt, ev, barınma, yol ve benzeri sorunlar nedeniyle tekrar kendi şehirlerindeki veya yakın şehirlerdeki üniversitelere dönmek için müracaat ettiklerini kaydeden Saltalı, bu nedenle Kahramanmaraş ve çevre illerimizdeki öğrencilerin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini ve bölgede bulunan üniversiteleri tercih etmelerinin daha uygun olacağını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Kadir Saltalı, Kilis’te olmaktan ve sunum yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ve desteklerinden dolayı Kilis il Milli eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek sunumunu tamamladı.

Programda eğitim fakültesinde yapılan uygulamaları dile getiren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım Kilis’ten daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Türkiye’de ilk defa uygulanan öğretmen eğitiminde ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen’ modelini katılımcılarla paylaşan Yıldırım, katılımcılara teşekkür etti.

Program soru-cevap bölümü ve karşılıklı görüş alışverişi ve öneriler bölümüyle sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi