KSÜ Rektörü Can, Gaziantep’te Spark Bursları Ödül törenine...
Reklam

KSÜ Rektörü Can, Gaziantep’te Spark Bursları Ödül törenine katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 3 Temmuz 2018 Salı günü Gaziantep’te düzenlenen Spark tarafından burs verilen öğrencilerin ödüllendirildiği törene katıldı.

07 Temmuz 2018 - 02:48

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli bir kuruluş olan Spark, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle 385 öğrenciye burs imkânı sağlarken öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcisi Christian Berger, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, SPARK Koordinatörü Subhe Mustafa ve bölge üniversiteleri rektörleri katıldı.

Ödül töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Rektör Can, 2011 yılında başlayan uluslararası öğrenci alımı kapsamında KSÜ’de bugün 43 ülkeden 1700 öğrenci ön lisans ve lisansüstü programlarda öğrenimine devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde KSÜ’de eğitim gören 46 Suriyeli öğrenciye Spark tarafından burs imkânı sağlandığını ifade eden Rektör Can, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ise daha fazla öğrenciye burs verilebileceğini belirtti.

Spark’ın bölgede yürüttüğü faaliyetleri takdirle karşıladıklarını söyleyen Rektör Can, Suriyeli misafir öğrencilerimize yalnızca eğitim alanında değil kültürel uyumları konusunda da çalışma yürütülmesinin önemini vurguladı.

Rektör Can, “Kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olarak savaştan zarar gören Suriyeli misafir öğrencilerimizin mesleki donanıma sahip, toplumla uyumlu, hizmet üretebilecek insanlar olarak yetişmelerini sağlamalıyız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi