KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Adalet Akademisi...

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu toplantısına katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

08 Mart 2021 - 03:27

Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulunun 2021 yılı ilk toplantısına Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Yükseköğretim Kurulunun iki temsilcisinden biri olan Danışma Kurulu Üyesi ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ı temsilen danışma kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı kapsamında 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 9/A maddesi uyarınca 29 Mart-01 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İdari Hâkim Adaylığı mülakatında, 0-7 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Mülakatında ve 08 Nisan-09 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı mülakatında görev alacak asıl ve yedek üyeler belirlendi.

‘Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim’ sloganı ile eğitim faaliyetlerini yürüten Türkiye Adalet Akademisinin COVİD-19 sürecini başarıyla yürüttüğü için teşekkürlerini sunan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, “Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu yılın ilk toplantısını sözlü mülakat üyelerimizi seçmek için topladık. Yaptığımız seçimin ülkemizin yargı sistemine faydalı olması temennisi ile emeği geçen herkese ve katılım sağladığınız için siz kıymetli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Akademi Danışma Kurulu toplantısında Akademinin faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Danışma Kurulu üyeleri, Akademinin 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler ile ilgili de görüşlerini bildirdi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da çevirim içi katıldığı toplantıda Türkiye Adalet Akademisinin etkinliklerine destek olmayı sürdürdüklerini belirterek, “Sayın Bakanımızın ve Akademi Başkanımız Sayın Muhittin Özdemir’in şahsında tüm akademi personelini ve Danışma Kurulu üyelerimizi tebrik ediyor, toplantının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu 2021 yılının ilk toplantısında 2802 sayılı Kanunun 9/A maddesi uyarınca Mülakat Kuruluna üye seçimini gerçekleştirdi. Danışma Kurulunda öncelikle üye seçimi için adaylar belirlenerek oy aşamasına geçildi. Mülakat kuruluna, Adli Yargı Hâkim ve Savcı adaylığı, İdari Yargı Hâkim adaylığı ve Avukatlıktan Hâkim-Savcılığa geçiş için bir asil bir yedek üye olmak üzere ikişer üye oy birliği ile seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...