KSÜ SEM ve EDEM Etkinliği: Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta...

KSÜ SEM ve EDEM Etkinliği: Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Çocuklar “Renklerim ve Düşlerim” Etkinliğinde Buluştu

Kahramanmaraş, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edebiyat şehirlerinden Ulyanovsk (Rusya) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “The 1st International Children Art Festival-The Colors of Childhood Inspiration” (1. Uluslararası Çocuk Sanat Şenliği-Çocukluk İlhamının Renkleri) festivaline davet edildi.

15 Haziran 2023 - 18:24

Koordinatörlüğünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Kocagöz’ün yaptığı “My Colors & My Dreams” (Renklerim ve Düşlerim) temalı program, 21 Mayıs’ta tarihî Köker Konağı’nda gerçekleştirildi. Resim öğretmeni Melih Gemci’nin rehberliğinde etkinliğe katılan çocuklar bir yandan hayal dünyalarındaki renkleri tuvallere yansıtırken bir yandan da konağın bahçesinde gönüllerince eğlendi. Etkinliğin sonunda KSÜ Sürekli Eğitim Merkezi müdürü Doç. Dr. Selim Somuncu, Kahramanmaraş UNESCO Edebiyat Şehri Başvuru Komitesini temsilen çocuklara kitap seti hediye etti.

KSÜ Sürekli Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Spor Daire Başkanlığı, KSÜ Edebiyat İncelemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kahramanmaraş UNESCO Edebiyat Şehri Başvuru Komitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Renklerim ve Düşlerim” etkinliği, 6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş’ta yapılan ilk uluslararası etkinlik olma özelliği taşımaktadır. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından yaratıcı şehirler ağı aday listesine alınan Kahramanmaraş, dünyanın dört bir yanından ağa dâhil olan edebiyat şehirleriyle ilişkilerini güçlendirerek kültür, sanat ve edebiyat alanındaki çalışmalarına kesintisiz olarak devam ettirmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x