KSÜ Tıp Fakültesi “21.Yüzyıl Tıbbı Öğrenci Kongresi”...

KSÜ Tıp Fakültesi “21.Yüzyıl Tıbbı Öğrenci Kongresi” başladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi tarafından organize edilen "21.Yüzyıl Tıbbi Öğrenci Kongresi” bugün başladı.

26 Mart 2022 - 03:39

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsrafil Orhan ve Prof. Dr. Perihan Öztürk, akademisyenler ve tıp öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen hekim adaylarına katılımlarından dolayı teşekkür ederken, kongreyi organize ettikleri için KSÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini tebrik etti.

KSÜ’de Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Niyazi Can, “Üniversitemiz; sürekli öğrenmenin, değişimin ve geleceğin adresi olma vizyonunun yanı sıra, dijitalleşme yönünde büyük bir ilerleme kaydediyor.” dedi.

Kongrede konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu da katılımcılara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, hekim-hasta iletişiminde temel noktalarını anlattı.

Kongre Başkanı İntörn Doktor Ömer Aygün de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perihan Öztürk danışmanlığında düzenlenen kongrede KSÜ öğrencilerinden Kongre Başkanı İntörn Doktor Ömer Aygün ve Stajer Doktor Halil Adın görev aldı.

Doç. Dr. Hakan Hakkoymaz ve Öğr. Maide Metin başkanlığında“ Multipi travmalı hastaya yaklaşım, zehirlenme ve ileri kardiyak yaşam desteği” konulu sunumuyla kongrenin ilk oturumu gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsrafil Orhan, Öğr. Sümeyye Kalaycı yönettiği KBB oturumunda, tiroit ve paratiroit cerrahisi, rinoplastide güncel yaklaşımlar ve oral kavite kanserleri sunumu yapıldı.

25-27 Mart tarihleri arasını kapsayan kongre, Cumartesi ve Pazar günü sunumlarına devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın