KSÜ ve Öz Sağlık-İş Sendikası Arasında Toplu İş...
Reklam

KSÜ ve Öz Sağlık-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ile Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) arasında yaklaşık bir ay süren görüşmeler neticesinde anlaşmaya varılarak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

05 Mart 2021 - 03:42

KSÜ Senato Toplantı Salonunda Gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, üniversite üst yönetimi ve sendika temsilcileri katılırken, sağlık alanında çalışan 650 personeli kapsayan sözleşme Rektör Can ve Genel Başkan Sert tarafından imzalandı.

Basına açık olarak gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, bir ay süren karşılıklı anlayış ve özveri ortamı içerisinde gerçekleştirilen süreci tamamlayarak imza aşamasına geldiklerini söyledi.

Görüşmeler süresince sendika temsilcilerinin işçilerin haklarını içtenlikle savunduklarını belirten Rektör Can, “Ben de memur sendikalarında çalışmış bir kardeşiniz olarak sendikacılığın kutsal bir iş olduğuna yürekten inanıyorum. Bu noktada üniversitemizin imkânlarını da dikkate alarak ortak bir noktaya gelindi. Üniversitemizde ücretlerimizi zamanında ödemek için azami gayreti gösteriyoruz. İş barışını sağlama ve sürdürme yönünde mücadele veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sağlık sektöründe her işin hizmet sektörünün aksamadan yürütülmesi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Can, “Üniversite Rektörü olarak benim işim ne kadar önemli ise buradaki dekanlarımızın, doktorlarımızın, diğer işçilerimizin de işi o kadar önemli. Birbirimize karşı herhangi bir üstünlüğümüz yok. Sadece iş bölümü yapmış durumdayız. Bunların hepsi birbirini tamamlayan konular.” dedi.

Toplu iş sözleşmesinde yer alan sosyal ve ekonomik hakların mevcut imkânlar dâhilinde verildiğine dikkat çeken Rektör Can, “İnanıyorum ki devletimizin imkânları arttıkça her geçen yıl sizinle oturduğumuz masalarda size verilen sosyal haklar daha da artırılacaktır. Hep beraber bu huzurun, barışın daha da artmasına destek vereceğiz.” diye konuştu.

Rektör Can, sözleşmede sağlanan koşullara ek olarak sosyal yardım başlığı altındaki ödemelere ek yüzde 10 destek verileceğinin müjdesini de paylaştı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ise sendika ve üniversitenin masada mutlu bir şekilde bulunmasını anlamlı bulduklarını ifade ederek, “Bir işveren edası ile değil çalışanlarımızın yanında olan ve ‘işçi dostu’ ‘işçi babası’ olarak nitelendirdiğimiz Rektör hocamıza teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımız, yapılan toplu sözleşmeden dolayı memnun kaldı.” dedi.

“Üniversite hastanemizde kendimizi nasıl yenileyebiliriz, hastanemize nasıl katkı verebiliriz noktasında çalışanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Biz işverenlerimizi hiçbir zaman kendimize rakip olarak görmedik. Elbette ki ileriye dönük önemli projelere hem üniversitemiz hem sendikamız, olarak katkıda bulunmak mecburiyetindeyiz.” diyen Genel Başkan Devlet Sert, “2 yıllık bir toplu sözleşme yapıldı. Yaklaşık 650 civarında çalışanımıza bu toplu sözleşme uygulanacak. Sosyal haklar, ücretler vs. bakıldığında gerçekten üniversite hastanemiz çok iyi bir konumda. Kurumumuza, sendikamıza, haklarımıza sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında sağlık hizmetlerinde çalışan işçilerin maaş ve diğer ek ücretlerinde ortalama yüzde 30 oranında iyileştirme sağlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x