Küçük esnafın umudu kışa kaldı!

Küçük esnafın umudu kışa kaldı!

Kahramanmaraş’ta yaz aylarında istediği satışı gerçekleştiremeyen konfeksiyoncu esnafının umudu kış’a kaldı.

03 Kasım 2017 - 03:57

Son bahar mevsimini yaşadığımız ve kışa iyice yaklaştığımız şu günlerde bizi kışın soğuğundan ve ayazından koruyacak kalın ve yünlü kıyafetler de tişörtlerin yerine tezgâhlardaki yerini aldı. Yazdan kalma günler yaşadığımız şu günlerde havalar iyiden iyiye soğurken havalara olan güvende sarsıldı. Bir kapanıp bir açılan, nasıl olacağı tahmin edilemeyen ve sabah ve akşam saatlerinde soğuk hissedilen hava kışlık kıyafetlerin de artık giyilmesi gerektiğini fısıldıyor.

Para kazanmak için değil ayakta kalabilmek için savaş verdiklerini belirten konfeksiyoncu esnaflarından Mehmet Gündeş: “Kış ayı artık kapıya dayandı. Halkımız bugünlerde, çetin kış ayları gelmeden kışlık giysilerini temin etmeye başladılar. Bizler de kışlık ürünlerimizi tezgâhlara koyduk. Şuanda kazaklar, montlar,  hırkalar, polarlar ve daha birçok kışlık kıyafet çeşidimiz tezgâhlarımızda müşterilerimizi bekliyor” dedi.

 

“GELECEĞE UMUTLA BAKMAK İSTİYORUZ”

Yaz mevsiminde istediği satışları yapamadıklarına dikkat çeken Gündeş: “Kış aylarından erkek müşteriler genellikle kazak ve polar çeşitlerine daha çok yöneliyor.  Kaban ve mont çeşitleri de yine en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında yer alıyor. Mont ve kaban alışverişi için vatandaşlarımız biraz daha havaların soğumasını bekliyor. Kışın baş göstermesi ile mont ve kaban tezgâhlarımızda da yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Yün ve termal içlik, atkı, bere ve eldiven gibi ürünlerimizde mevcut, bunlarda yine yoğun geçen kış dolayısıyla fazlası ile tercih ediliyor. Genel çarkın durgun olmasına karşın ürünlerde bir artış söz konusu değil. Tabi hammaddeye gelen fiyat artış yansıdı ama vatandaşlarımızın bütçesini üzecek bir artış yok. Kalitenin yanında fiyatlar son derece uygun. Yaz mevsiminde istediğimiz satışları gerçekleştirmedik bizim umutlarımız kış aylarına kaldı.  Çarşıda alışverişten çok dolaşan kalabalık var. Dükkanlara alış veriş yapmak için girenler fiyat sorup gidiyor.  Yaz döneminin düğün zamanı olmasına rağmen hazırlıkların azalması esnafları şaşırttı. Esnaf satış yapamadığı için kirasını, çalışanlarının parasını, vergisini, elektriğini vs ödemekte zorlanıyor. Önümüzdeki günlerde piyasanın daha da durgunlaşmasından korkuyoruz. Tek umudumuz kış aylarındaki satışlar. Umudunu her dönem ayakta tutmayı bilen, sorumluluğunu yerine getiren esnafımız artık geleceğe daha umutlu bakmayı istiyor” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü