Kulüp Başkanları iftarda bir araya geldi

Kulüp Başkanları iftarda bir araya geldi

Kahramanmaraş spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) şehrimizde faaliyet gösteren Amatör spor kulüp Başkanları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

15 Haziran 2017 - 16:16

Amatör Spor Kulüplerini Kaynaştırmak Amacıyla Düzenlenen iftar yemeğinde Spor camiasının İlgisi büyük oldu. Mado Sarayında gerçekleştirilen yemeğe ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, ASKF Başkanı Ergün Önal, TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, İl Tertip Komitesi ve spor Kulüpleri Başkanları katıldı. İlginin oldukça yüksek olduğu İftar Programında ASKF Başkanı Ergün Önal, her yıl geleneksel olarak Amatör Spor Kulüpleri ile iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, “Amatör sporun gelişmesi için çok çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle spor kulüplerine büyük iş düşüyor. Alt yapıya önem vermemiz, daha aktif olmasız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

KULÜP BAŞKANLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 Kahramanmaraş spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde bir araya gelen spor camiası kaynaşma fırsatı bulurken programa Kahramanmaraş spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık ve pek çok amatör spor kulübü Başkanı katıldı. Katılım sağlayan Spor Kulüpleri ile iyi bir diyalog içerisinde olan ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, eski günleri yad ederek eski günlere istinaden anılarını anlatıp yer yer komik fıkralar anlatarak geceye renk kattı.

“AMATÖR SPORUN RUHUNA İNANIYORUZ”

İftar Yemeğinde Dostlarını yalnız bırakmayan ASKF Onursal Başkanı Mehmet Bağrıaçık, “Özellikle Amatör spora gönül veren herkesi yürekten kutluyorum. Bunu her ortamda meslek hayatımızın her döneminde ifade ettik. Çünkü biz Sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. Her yaşta her zaman herkes için spor diyoruz. Amatör sporun ruhuna inanıyoruz. Biz her yaşta, her zaman, herkes için sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. spor yapan toplumların, hem sağlıklı, hem medeni cesaretlerinin yüksek birlikten iş yapma kültürü gelişmiş toplumlar olarak görüyoruz. Sporun yaygınlaşması için elimizden geleni yaptığımız gibi devletin, hükümetin ve yerel idarelerinde bu politikayı geliştirmesi, desteklemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bizde bulunduğumuz konumlarda her gittiğimiz yerde, her makamda bunun mücadelesini verdik. Hamd olsun ki bununda izlendiğini görüyoruz. Bütün Amatör spor çevreleri gayretimizi biliyor. Kulüplerimiz maddi imkanlar doğrultusunda elinden geldiği kadar gerek fiziki alt yapının gelişmesi, gerek sporcu sayısının artması, gerekse bilinçli spor yapılması için gerekli eğitimin verilmesi noktasında büyük gayret gösteriyorlar” dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

İftar yemeği sonrası masaları ayrı ayrı gezerek iftara geldiklerinden dolayı katılanlara teşekkür eden Askf Başkanı Ergün Önal, daha sonra koyu bir futbol sohbetine daldı.  Sporun, birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu söyleyen ASKF Başkanı Ergün Önal, “Bu akşam burada bütün kulüplerimizin katılımıyla, spor adamlarımızın katılımıyla, spor ailesini birlik ve beraberlik içinde görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik böyle devam eder. Devam ettirmek de bizlerin görevidir” dedi. 'Birlik, beraberlik kaynaşma’ adıyla düzenlenen yemeğe katılımın beklenenin üzerinde olduğunu belirten Kahramanmaraş ASKF Başkanı Ergün Önal, amatör spor camiasındaki birliği, beraberliği pekiştirmek ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu iftar yemeğini düzenledik diyerek, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti.

“AMATÖRÜN ÖNCE DESTEĞE SONRA BAŞARIYA İHTİYACI VAR”

Amatör sporun gelişmesi adına çeşitli hamlelerde bulunan Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) sporun gelişmesi için Kahramanmaraşlıyım diyen her kesimin bu işe el atması gerektiğini söyledi. Sporun bir sevgi bir Aşk olduğunu savunan ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin çalışmalarında ve resmi işlerinde yardımcı olan ve tamamen gönüllülük esasına dayanan 1975 yılından bu yana spor camiasının içinde bulunan ve şu an Kahramanmaraş ASKF başkalığı yapan Ergün Önal, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) gönüllülük esasına dayanan bir kuruluştur. Çalışma prensibi olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından oluşturulmuş bazı yönetmeliklere dayanan resmi olmayan bir işleyiş yapısı vardır. Burada yönetimdeki kişiler yeri geldiğinde kendi maddiyatlarını bu iş için kullanmaktan çekinmezler. ASKF genel olarak bu prensiple çalışır. Biz Kahramanmaraş’ta yer alan amatör kulüplerin taleplerini burada federasyonun uygun gördüğü ölçülerde karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“İÇİMİZDEKİ CEVHERLERİ GÖREMİYORUZ”

Amatöre sahip çıkıldığında asıl fabrikanın Amatörde olduğuna vurgu yapan Başkan Önal, “Biz Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak burada yerel de yönetici olan belediye başkanlarımızdan kulüplerimiz için destek bekliyoruz. Biz bu desteği beklerken onlardan herhangi bir para yardımı da talep etmiyoruz. Kulüplerimizi maddi durumları zaten ortada ve bu konuda bir hayli sıkıntı çekiyorlar. Sağ Olsun ufak tefek Kulüplerimiz destek almaya başladı. Alınan destekle Kahramanmaraş’ta sporsal aktiviteler genişler ve gelişir. Böylelikle de büyükşehir belediye başkanımızın dediği gibi Kahramanmaraş bir sporcu fabrikası olur. Biz maalesef elimizdeki cevherlerin farkında değiliz. Biz amatörler olarak geniş bir sporcu kitlesine sahibiz ve her zaman bizi destekleyen yöneticilerimiz yanında olamaya hazırız” ifadelerini kullandı.

KULÜP YÖNETİCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

ASKF’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan kulüp yöneticileri ve spor adamları, ilin yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini ve kendilerine güç verdiğini ifade ederek, yemeği düzenleyen Kahramanmaraş ASKF yönetimine teşekkür ettiler. Kahramanmaraş Amatör futbolunda iyi günler çok yakında diyen Başkan Ergün Önal, iftara katılan tüm konukları bir araya toplayarak teşekkür etti ve onlarla birlikte gecenin anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
KSÜ, Usulsüzlük İddialarına Sus Pus!
Ekinözü MHP’de istifa depremi
Ekinözü MHP’de istifa depremi