Kunduracılar esnafına 20 Milyon TL yatırım!

Kunduracılar esnafına 20 Milyon TL yatırım!

Kahramanmaraş Kunduracılar Odası tarafından Dulkadiroğlu ilçesine yaptırılacak olan 20 milyon TL değerindeki kunduracalar sitesi, istihdamı arttırmasının yanı sıra esnaflara modern makineleşmeyi de tanıştırmış olacak.

26 Ekim 2017 - 15:46

Yeni yapılacak kunduracılar sitesinde 130’un üzerinde esnafın bir araya geleceğini belirten Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, “ Gelişen teknolojiye ayak uydurmayan yok oluyor. Burada ki ilk hedef modern teknolojiyle birlikte istihdamı arttırmak, sonrasında ise ihracatı geliştirmek” dedi.

 

“İHRACATTA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Esnafların birlik ve beraberliğiyle birlikte üretiminde artacağına değinen Başkan Köfte konuşmasını şöyle sürdürdü: “40 yılı aşkın süredir Selçuk sitesinde vatandaşlara hizmet veriyorduk. Daha modern bir alana ihtiyaç duyulduğunun farkına vardık ve arayışlar içerisine girdik. Bu arayış sonrasında ise yeni bir kunduracılar sitesi için çalışmasını başlattık, bu çalışmamız esnaflara ve şehrimize önemli katkısı olacak.  Esnafımızın geniş çalışma alanı olacağı için üretimimiz daha çok artacak. İstihdamı arttıracağız. Buda istihdam şehrimize de bir getirisi olacak. Yeni sitemizde makineleşmeye gideceğiz. Yeni sitemizde toplamda 135 iş yeri olacak. Üst katlarımız imalat hane olacak alt katlarımız teşhir olacak. Dulkadiroğlu belediyemiz parselasyonunu bitirdiğinde ihaleye çıkacağız. Bu ihaleyi verdiğimizde Kahramanmaraş’ta tüm esnafı bir araya toplamış olacağız.”

 

“MARKALAŞMAYA GİDECEĞİZ”

Şehrin en büyük eksiğinin markalaşma olduğunu ve bunu yapmak için modern üretimin olması gerektiğini savunan Köfte şunları söyledi: “ Türkiye genelinde kümeleşme denilen sistemi yapan şehirlerin hepsi başarılı oluyorlar. Bunun yanı sıra istihdamı artırıyor. Devletimizin vermiş olduğu teşviklerden yararlanıp makineleşiyoruz. Bizim hedefimizde Kahramanmaraş’ta sanayi sitemizi biran önce yapıp burada istihdamı artırmak, üretimi çoğaltmak hem de makineleşip markalaşmaya doğru gitmek. Tüm firmalar aynı yerde olacak ve dışarıdan gelen müşterilerimizde rahat edecekler. Kunduracılar sitesinde genelde üretim ve toptan yeri olacak. Ayakkabıcılık Kahramanmaraş’ta şuanda bayan üzerine Türkiye’de 2.si sırada. Daha da ilerleyeceğini düşünüyorum. Yaptığımız bir araştırmada sanayileşemeyen şehirlerde imalat bitiyor, gelişen teknolojiye ayak uyduramayan esnafta yok oluyor. Sitemizi kurduktan sonra bizim hedefimiz Ortadoğu ülkelerine Kahramanmaraş’tan ihracat yapmak. Arabistan, Katar, Kuzey Irak buradaki pastadan payımızı almak istiyoruz. Bunların hepsinde projemiz var. 20 milyonluk TL yatırım ile bunu gerçekleştirmek istiyoruz”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x