Kurbanı keserken hayvana eziyet edenlere ceza verilecek

Kurbanı keserken hayvana eziyet edenlere ceza verilecek

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban telaşı başlarken, kurban kesiminde uygunsuz davranarak hayvanın eziyet çekmesine neden olanlara 540 lira ile 2 bin 752 lira arasında değişen oranlarda ceza kesilecek.

31 Ağustos 2017 - 21:29

1 Eylül’de gireceğimiz Kurban Bayramı’nda Kahramanmaraşlı vatandaşlar yavaş yavaş kurbanlıkları almaya başladı. Bunun yanında kurbanın ehil bir kişi tarafından kesilmesi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi dinen önem arz ediyor.

Bunun yanında hayvanların uygunsuz ve gereksiz yere acı çekmelerine sebep olmanın kanun ve yönetmelikler ile cezalandırılacak. Hayvanları Koruma Kanunu'nda yer alan "Hayvanların kesilmesi, dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır” hükmüne uymayan vatandaşlar hayvan başına bin 97 lira idari para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Ayrıca, söz konusu Kanun uyarınca yürürlüğe konulan "Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik" hükümlerine aykırı hareket edenlere de hayvan başına 2 bin 752 lira idari para cezası kesilecek.

Hayvanlara zalimce muamele yasak

Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasak ve bu hükme aykırı davrananlara 546 lira idari para cezası uygulanacak.

Kesin olarak öldüğü anlaşılmadan hayvanların vücutlarına müdahalede bulunmanın da yasak olduğunu göz önünde bulundurursak bu hükme aykırı davrananlara 546 lira para cezası uygulanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın