Kurt sürüye daldı küçükbaş hayvanları telef etti

Kurt sürüye daldı küçükbaş hayvanları telef etti

Hatay’ın Hassa ilçesinde 25 küçük hayvan kurtlar tarafından telef edildi.

25 Aralık 2023 - 03:19 - Güncelleme: 25 Aralık 2023 - 03:21

Hassa Bademli köyünde yaşayan Mehmet Çil’e ait küçükbaş hayvanlar, havanın sisli olması nedeniyle bölündü. Bölünen sürüye  kurt girerek 25 tanesini telef etti. Keçileri dağıtan Kurtlar, keçileri yakaladıkları yerde kimini yaraladı, kimini öldürdü.

Sürü sahibi Mehmet Çil, bölünen keçilerini aramaya gittiğinde keçilerinin her birinin bir yerde kurtlar tarafından telef edildiğini gördü. Bazılarının ise yaralı olarak kurtulduğunu fark etti. Yaralı keçiyi sırtına alarak köye getirdi.

6 Şubat depreminde evi ve ahırı yıkılan enkazda annesini kaybeden, kızını yaralı olarak enkazdan çıkaran ve 120 keçisini kaybeden çoban Mehmet Çil, yaptığı açıklamada; “Önce deprem ,şimdi de kurtlar tarafından  keçilerim telef oldu. Depremde ölen keçilerimin yerine devlet tarafından tekrar küçükbaş hayvan verildi. Keçilerimin küpe kaydı var. İlçe Tarım Müdürlüğüne bilgi vereceğim. Devletime güveniyorum. Depremde hayvan desteğinde bulundular. Nu telef olan hayvanlarımla ilgili yardımda bulunacaklarını umut ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x